Melania Trumpin kannanotot kummastuttavat somessa – Twitter hyökkäsi ensimmäisen naisen kimppuun

Melania Trump kommentoi kohutakkiaan 2:18
Melania Trump kommentoi käyttämäänsä kohutakkia

Twitter-kansa ei ole vakuuttunut Melania Trumpin uuden vuoden lupauksista. 

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vaimo Melania Trump ilmoitti Twitter-tilillään perjantaina 25. tammikuuta asiat, joiden puolesta hän aikoo taistella myös vuoden 2019 aikana.

Melania Trump ilmoitti päivityksessään kolme teemaa, joiden parissa hän aikoo jatkaa työskentelyä vuonna 2019. Nämä ovat lasten hyvinvointi, verkkoturvallisuus sekä addiktoivien opioidien väärinkäytön vastainen työ. 

Kritiikki ensimmäisen naisen sanoja kohtaan ryöpsähti nopeasti ja kiivaana. Useat viittasivat erityisesti lapsiin, jotka on erotettu maahanmuuttajavanhemmistaan Donald Trumpin hallinnon toimien takia. 

Trump lisäsi twiittiinsä #BeBest-kamppanjansa tunnisteen, joka tekee työtä kiusaamisen kitkemiseksi. Melania Trumpia on arvosteltu myös siitä, ettei hän saa omaa omaa miestään muuttamaan nettikäyttäytymistään. Donald Trump tunnetaan tavastaan haukkua ja herjata kriitikkojaan halventavissa twiiteissä. 

Ensimmäisen naisen julkaiseman twiitin yhteydessä oli kuva hänestä kävelemässä yksin Valkoisessa talossa. Trumpista on julkaistu kuvia vastaanottamassa lapsia vierailulle sekä emännöimässä lasten tapahtumia Valkoisessa talossa. Viime kesänä Trump vieraili maahanmuuttajalapsille tarkoitetussa pidätyskeskuksessa. 

Raporttien mukaan vanhemmistaan eroon joutuneiden siirtolaislasten määrä on kasvanut tuhansilla presidentti Trumpin hallinnon aikana. Asiantuntijat ovat varoittaneet, että vanhemmista eroon joutuminen voi aiheuttaa lapsille pysyviä traumoja. Kaksi nuorta siirtolaislasta on jopa kuollut Yhdysvaltojen viranomaisten pidätyksen alaisina. 

Myös Trumpin julistus taistelun jatkamisesta riippuvuutta aiheuttavia opioideja vastaan on aiheuttanut kritiikkiä. Arvostelijoiden mukaan niin ensimmäinen nainen kuin presidenttikään eivät ole tehneet juurikaan ongelman ratkaisun eteen. 

Trumpin lupaus työskennellä lasten hyvinvoinnin eteen herätti kuitenkin kaikista eniten reaktioita Twitterissä. 

– Paitsi rajallamme olevia ruskeita? Heidät vangitsemme, eräs käyttäjä kommentoi. 

– Siinä, olkaa hyvä! toinen toteaa päivityksessä, jossa on kuva lapsista pidätyskeskuksen häkissä. 

– Lukitsemalla heidät häkkeihin on tapa, jolla tuet "lasten hyvinvointia"? Sinun pitäisi harkita uutta alustaa.

Lue myös:

    Uusimmat