Melania Trump matkusti viikoksi Afrikkaan edistämään terveydenhuoltoa ja koulutusta – Presidentti Trump: "Me molemmat rakastamme Afrikkaa"

Melania Trump matkusti yksin Ghanaan – jakoi nalleja lapsille 1:05

Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen Melania Trump matkusti tänään Ghanaan osana yksin tekemäänsä Afrikan vierailua, kertoo BBC.

Melania Trump vierailee neljässä Afrikan maassa aikeinaan edistää koulutusta ja terveydenhuoltoa. Hän vierailee Ghanassa, Egyptissä, Keniassa ja Malawissa.

Ghanassa Melania Trump tapasi maan ensimmäisen naisen Rebecca Akufo-Addon ja jakoi nalleja lapsille. 

Trump vieraili myös accralaisesa sairaalassa ja seurasi vauvojen punnitusta osana lasten ravitsemusta tukevaa ohjelmaa, johon Yhdysvaltojen kehitysyhteistyöjärjestö USAid antaa taloudellista tukea.

Koulutusta ja terveydenhuoltoa

Melania Trump kampanjoi Afrikan vierailullaan myös oman Be Best -kampanjansa puolesta, jonka tarkoituksena on vähentää nettikiusaamista ja puhua terveellisen elämän puolesta.

Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen kertoi etukäteen odottavansa innolla matkaa neljään "kauniseen ja hyvin erilaiseen Afrikan maahan."

Melania Trump keskittyy vierailullaan Malawissa lasten koulutukseen ja Keniassa lasten varhaiskasvatukseen, koulutukseen, HIV:n vastaiseen työhön sekä luonnonsuojeluun. Egyptissä hän aikoo keskittyä turismiin ja suojeluprojekteihin.

"Me rakastamme Afrikkaa"

Helmikuussa presidentti Donald Trump väitetysti kutsui Afrikan maita "persläpimaiksi." Melania Trumpin viikon mittaisen vierailun on BBC:n mukaan tarkoitus liennyttää puheiden aiheuttamaa närää.

Ensimmäisen naisen matkan kynnyksellä presidentti Donald Trump sanoi toimittajille, että sekä hän, että Melania pitävät Afrikasta.

– Me molemmat rakastamme Afrikkaa. Afrikka on niin kaunis. Se on kaunein paikka maailmassa monella tavalla, Trump sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat