Mainos

Meksikon maanjäristyksessä ainakin 15 uhria

Järistys jätti jälkeensä ainakin 15 kuolonuhria ja satoja loukkaantuneita. Tuhoisan järistyksen keskus oli lähellä Pueblan kaupunkia, joka sijaitsee noin sata kilometriä pääkaupungista Mexicosta itään. Muutamia minuutteja kestäneen järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,7 Richterin asteikolla.

Järistys tuntui koko eteläisessä ja keskisessä Meksikossa, vavisuttaen myös 20 miljoonan asukkaan pääkaupunkia Mexicoa.

Meksikon presidentti Ernesto Zedillo julisti keskiviikkona maahan hätätilan ja keskeytti Karibian matkansa vieraillakseen Pueblossa. -Ihmishenkien menettäminen on kaikista valitettavinta. Nähdäkseni materiaaliset vahingot jäivät kuitenkin vähäisemmiksi kuin olisi voinut olettaa näin voimakkaassa järistyksessä, sanoi Zedillo kaupungissa, joka on myös tärkeä teollisuuskeskus. Siellä sijaitsee muun muassa autojätti Wolkswagenin tehdas.

Mexicossa sattui vakava maanjäristys vuonna 1985. Järistyksessä kuoli tuhansia ihmisiä. Järistyksen voimakkuus oli tuolloin 8,1 Richterin asteikolla.

Meksikoa ovat koetelleet maanjäristysten lisäksi rankkasateet. Pohjois-Meksikossa sijaitsevassa Monterreyn kaupungissa tulvien vuoksi on kuollut ainakin 13 ihmistä ja ainakin sata on kateissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.