Me Naiset: Janne Tulkki avautuu velkahelvetistään – luottotiedot menivät, velkaa pahimmillaan 400 000 euroa

Muusikko Janne Tulkki,  42, vajosi menestyksen huipulta syvään velkakierteeseen. Mies kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa, että tänä vuonna voitettu velkakierre kesti 15 vuotta. 

Vuonna 2001 voitettu Syksyn sävel -kilpailu siivitti Janne Tulkin hurjaan suosioon ja rahaa riitti.

– Parhaimmillaan tienasin satoja tuhansia markkoja vuodessa. Työllistin paitsi itseni, myös parikymmentä muuta ihmistä. Veroprosenttini oli korkea. Rahaa tuli silloin niin paljon, ettei sillä oikeastaan ollut enää mitään väliä, Tulkki muistelee Me Naiset -lehden haastattelussa.

Kaikki muuttui vuonna 2007, kun Tulkki perusti oman levy-yhtiön yhdessä muusikkokavereiden kanssa. Tulkki laittoi firmaan kiinni kaikki rahansa ja teki kolme levyä. Jakelua ei kuitenkaan saatu toimimaan ja laskut alkoivat kerääntyä.

Tulkki osti ystävänsä firmasta ulos, jotta he eivät joutuisi taloudellisiin vaikeuksiin. Mies uskoi selviytyvänsä haasteista, mutta ongelmat jatkuivat. 10-vuotisjuhlakiertue floppasi ja toi 100 000 euron tappiot. Yhtäkkiä henkilökohtaista velkaa oli jo 400 000 euroa ja Tulkki menetti luottotietonsa. 

– Ajoimme kerran bändin kanssa keikalta kotiin. Joku jätkistä ehdotti, että pysähdytään huoltoasemalle kahville. Jäin seisomaan auton viereen. Minulla ei ollut euroakaan, joten ajattelin odottaa muita siinä pihalla. Yksi soittajistani tajusi tilanteen ja sääli: Tule sinäkin Janne, minä tarjoan. Tuli melkein itku, niin hyvältä tarjous tuntui.

Veloista selvitäkseen Tulkki alkoi painaa kahta työtä. Neljän vuoden ajan hän ajoi rekkaa arkisin ja viikonloput keikkaili. Kynttilä paloi molemmista päistä, mutta tuotti tulosta. Keväällä 2017 ulosottovelkaa oli jäljellä enää 20 000 euroa, jonka Tulkki sai kasaan myymällä turhaksi jääneitä tavaroita. Nyt Tulkki on velaton mies ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

– Kun soitin viimeisen kerran ulosottoon, minua alkoi naurattaa. Sanoin, että niin ihana kuin teidän kanssanne on ollutkin asioida, niin nyt minun täytyy tämä kaunis suhde päättää.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat