Max Verstappenin temppu muistutti Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin draamasta – miksi seuraus oli täysin toinen?

Itävallan GP:n sunnuntain kohutapaus, Max Verstappenin ja Charles Leclercin osuma yhdistettiin nopeasti muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen, jossa Mercedes-kuskit Nico Rosberg ja Lewis Hamilton kolauttivat yhteen. Näiden kahden tapauksen välillä seuraukset olivat hyvin erilaisia. Miksi?

Vuonna 2016 Itävallan GP:tä johtanut Rosberg osui silloisen tallikaverinsa Hamiltonin kanssa yhteen viimeisellä kierroksella, mutkassa kolme.

Tuolloin Rosberg oli edellä, kun Hamilton lähti tekemään ohitusta. Rosberg jätti jarrutuksensa myöhään ja hän valui Hamiltonin kylkeen. Tämän seurauksena brittikuski Hamilton päätyi turva-alueelle, kun taas Rosberg rikkoi oman etusiipensä.

Tuolloin Rosbergille määrättiin 10 sekunnin aikarangaistus.

Video ja analyysi tilanteesta näkyy alta:


Eilen sunnuntaina Red Bull -kuski Verstappen ja Ferrari-kuljettaja Leclerc osuivat yhteen tismalleen samassa mutkassa. Tällä kertaa takaa tullut Verstappen teki ohitusliikkeen, jonka yhteydessä hänen vasen eturengas osui Leclercin oikeaan eturenkaaseen. Tämän seurauksena Leclerc ajautui turva-alueelle.

Itävallan GP:n tuomaristo ei kuitenkaan antanut Verstappenille minkäännäköistä rangaistusta.

Muutaman vuoden takaisin tapauksen ja tuoreimman kolauttelun välisistä eroista kysyttiin F1:n kilpailupäälliköltä Michael Masilta.

– Isoin ero noiden välillä oli se, että tallenteiden perusteella Nico katsoi Hamiltonin suuntaan.

– Max sen sijaan keskittyi täysin mutkaan ja siihen, miten hän saisi kiihdytyksen onnistumaan mahdollisimman hyvin, Masi kävi läpi Motorsport.com:n mukaan.

F1-tuomareiden tekemät päätökset ovat olleet tikunnokassa viime viikkojen aikana. Iso lumipallo lähti vyörymään Kanadassa, jossa Ferrarin saksalaiskuski Sebastian Vettel sai viiden sekunnin aikarangaistuksen ”vaarallisesta radalle paluusta”.

Omia kysymyksiä heräsi myös Renault-kuljettajan Daniel Ricciardon ja McLarenin Lando Norrisin Ranskan GP:n tapauksesta, josta Ricciardolle tuomittiin viiden sekunnin rangaistus.

– Näiden kolmen vertaileminen on vaikeaa, koska ne kaikki ovat hyvin erilaisia tapauksia, Masi sanoi, viitaten Vettel-Hamilton-, Ricciardo-Norris- ja Verstappen-Leclerc-tapauksiin.

– Tuomaristo näki tämän tuoreimman kilpailutilanteena. Se oli vain hyvää, kovaa kilvanajoa heidän näkökulmasta katsottuna, Masi totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat