Matti Vanhanen jättämässä valtakunnan politiikan, mutta ei paljasta milloin – ”Se tekisi minusta ramman ankan”

11:36
Hallitus kokoontuu kahden viikon kuluttua kehysriiheen – valtiovarainministeri Matti Vanhanen kertoo, linjaako hallitus jo nyt sopeutustoimia

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on ilmoittanut etukäteen, että ministeritehtävä on hänelle vain projektiluontoinen tehtävä, joka ei jatku koko vaalikauden yli.

Ensimmäisen kerran eduskuntaan vuonna 1991 noussut Vanhanen ei suostu silti paljastamaan, mihin saakka on suunnitellut jatkavansa tehtävässään.

– Jos sanoisin tai määrittäisin niin tarkasti, että se osattaisiin päätellä, niin se tekisi minusta hyvin nopeasti ramman ankan, Vanhanen sanoo Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelman haastattelussa.

Vanhasen mukaan kaikki tietävät sen, että kyseessä ei ole vaalikautta kattava projekti.

– Sen jälkeen alettaisiin spekuloimaan, kuka tulee seuraajaksi. En millään tavalla ammu enkä tue mitään huhuja. Aika näyttää, Vanhanen tuumaa arvailuihin, että Vanhanen olisi siirtymässä sivuun lähestyvän puoliväliriihen jälkeen.

Vaikuttamisen kentällä Vanhasta kiinnostaa korkeintaan enää Nurmijärven kunnanvaltuusto.

– Kyllä olen valtakunnan politiikan jättämässä.

Exit-suunnitelman ensiluonnokset ovat jo tekeillä

Vanhasen mukaan koronapandemian jälkeisen niin kutsutun exit-suunnitelman valmistelu ja julkistaminen on tärkeää niin ihmisille, että yrityksille. Varsinkin lentoyhtiöiden kaltaiset yritykset saattavat tarvita parinkin kuukauden varoitusajan siitä, milloin paluu normaaliin koittaa.

– Itse haluaisin pitää exit-suunnitelman sellaisena, että siinä kuvataan millä tavalla käänteisessä järjestyksessä rajoitteita puretaan, kun tietty h-hetki tulee, Vanhanen kuvailee.

Valtiovarainministeri huomauttaa, että exit-suunnitelmaan ei tule kytkeä jälleenrakennuksen keinoja, sillä kasvuohjelma on erikseen.

Exit-suunnitelman ensimmäiset luonnokset ovat jo hallituksen pöydällä, ja niitä jalostetaan parhaillaan eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja