Matti Silmu on riveistä poissa – tältä näyttää Simo Silmun johtama Yölintu nyt

Kokoonpanonsa dramaattisten vaiheiden jälkeen uusinut Yölintu julkaisi uuden singlen.

Yölintu palaa uransa pisimmältä levytystauolta uudella Ajopuu-nimisellä singlellä. Yhtyeen edellinen levy Minne maailma kuljettaa julkaistiin neljä vuotta sitten.

– Uusi single kertoo siitä, että kai meistä jokainen on joskus jollakin tasolla ajopuu, minä tietyissä asioissa ainakin. Myrskyn jäljiltä silti se aina ajelehtii takaisin kotirantaan, yhtyeen nokkamies Simo Silmu toteaa tiedotteessa.

– Kokonaista levyä valmistellaan ja tehdään lisää äänityksiä, aina kun kesän tiiviiltä keikkatahdilta ehditään. Kesäiset keikkalavat ovat taas auenneet eli nähdään keikoilla. Eiköhän nämä kelit tästä pikkuhiljaa lämpene.

Nykyisen Yölintu-kokoonpanon muodostavat solisti Silmu, rumpali Joni Leino, basisti Jari Luostari sekä kitaristi Jukka Harju.

Yölinnun perustajajäsen ja Simo Silmun veli, kitaristi Matti Silmu sai potkut yhtyeestä tammikuussa 2017. Yölintu on ajautunut viime vuosina vaikeisiin taloudellisiin ongelmiin ja tilanne kärjistyi Matti Silmun potkuihin.

– Sen voisi kiteyttää niin, että kun rahaa ei tule enää ovista ja ikkunoista, kuten aikaisemmin, silloin pitää löytää tilanteelle syyllinen. Tällä kertaa se olin minä, Silmu kommentoi potkujaan Huomenta Suomen haastattelussa toukokuussa.

Silmu sai tiedon potkuista veljeltään sähköpostitse tammikuussa 2017. Hän kertoi, että uhkauksia potkuista tuli jo edellisen vuoden puolella.

Matti kertoi haastattelussa uskovansa, että perimmäinen syy Yölinnun vaikeuksiin on Simo-veljen alkoholiongelma, jota on käsitelty runsaasti myös julkisuudessa. Kun viina on vienyt, keikkoja on peruttu vuosina 2012-2015 valtavia määriä. Tilanne on tulehduttanut myös veljesten suhteen.

– Simon kanssa en ole missään väleissä, tuskin koskaan tulen olemaankaan, Matti kuittasi.

Vuonna 2018 Yölintu juhlistaa 25-vuotista uraansa.

Katso Matti Silmun haastattelu kokonaisuudessaan alla.

7:48

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja