Mainos

Matkustajien wifi-tunnusten käyttö oli liikaa – Finnair antoi potkuja väärinkäytöksistä

Lentoyhtiö Finnair on irtisanonut työntekijöitään, jotka ovat käyttäneet lentokoneen wifi-verkkoa luvattomasti asiakkaiden lennonaikaisilla tunnuksilla.

Asiasta kertoo Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY:n puheenjohtaja Jari Toivonen STT:lle. Toivosen mukaan Finnair on tiedottanut asiasta työntekijöitä. 

Toivosella ei ole tietoa siitä, montaako työntekijää irtisanominen koskee. Hänen mukaansa Finnair on tiedottanut työntekijöille, että tapauksen selvittäminen jatkuu vielä ainakin tämän viikon ajan. 

Finnair kertoi myös STT:lle lähettämässään sähköpostissa, että se ei kommentoi irtisanottujen määrää. Yhtiö ei tässä vaiheessa kerro myöskään irtisanottujen kansallisuuksia, koska asian selvittäminen ja työntekijöiden kuulemiset ovat kesken.

Runsasta sataa työntekijää epäillään väärinkäytöstä

Wifi-yhteyden väärinkäytöstä epäillään runsasta sataa Finnairin työntekijää.

Wifin väärinkäytöstä epäillyt olivat käyttäneet asiakkaille annettuja wifi-tunnuksia niin, että asiakkaat eivät voineet itse käyttää niitä. Tällaisissa tapauksissa asiakkaille on annettu lentokoneessa wifi-yhteyttä varten uusi tunnus.

Väärinkäytöksien vyyhti paljastui yksittäistapauksen kautta.

Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen kertoi muutama viikko sitten STT:lle, että tietosuojaongelmia wifi-vyyhdissä ei ole syntynyt. Irtisanomisista uutisoi ensin Iltalehti.

Finnairilta kerrotaan MTV Uutisille, että yrityksellä on sisäinen selvitys käynnissä asiaan liittyen

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja