Matkaoppaan vinkit Gran Canarialle: Nämä paikalliset nähtävyydet kannattaa kokea

Suomalaisten suosimalla Gran Canarialla on upeita nähtävyyksiä myös lomakeskusten ulkopuolella. Lue matkaoppaan vinkit.

Gran Canaria on suomalaisten suosima matkakohde, mutta hotellien ja uima-altaiden lisäksi alueelta löytyy paljon muutakin. Finnmatkojen myynti- ja palvelupäällikkönä Gran Canarialla toimiva Eva Hjort kertoo, mitä Gran Canarialla kannattaa todella kokea.

Pääkaupunki Las Palmas

Las Palmasiin pääsee Gran Canarian eteläosista noin 40 minuutissa paikallisbussilla. Matkan hinta on muutaman euron. Kaupungista löytyy toki valtavia ostoskeskuksia, mutta niiden lisäksi tutustumisen arvoisia ovat Veguetan vanhan kaupungin ostoskadut sekä Santa Anan katedraali.

Pohjoinen Gran Canaria

– Pohjoisessa, vuorten toisella puolella on aivan erinäköinen Gran Canaria, joka on kuin eri maailma eteläisestä Gran Canariasta. Kukat kukkivat ja on vihreää. Pohjoisessa käy matkailijoita, jotka ovat kiinnostuneita kasveista, puista ja muista viljelyksistä. Alueella näkee aitoa, alkuperäistä kanarialaista kulttuuria ja tapas-paikkoja, neuvoo Hjort.

Ravintoloissa syöminen onnistuu ilman kielitaitoakin, sillä vaikka paikalliset eivät olisi englanninkielentaitoisia, löytyy ystävällisyyttä sitäkin enemmän. Alueelle pääsee retkibussilla oppaan mukana tai vuokra-autolla omatoimisesti.

Arucas

Gran Canarian pohjoisosassa sijaitseva Arucaksen kunta on yksi Hjortin suosikeista.

– Alueelta löytyy esimerkiksi Gran Canarian rommitehdas, jossa valmistetaan hunajarommia. Siellä pääsee myös maistelemaan erilaisia rommeja, vinkkaa Hjort.

Kaupunki on Hjortin saoin mielettömän kaunis kaupunki, jossa on eteläamerikkalainen tunnelma.

– Pieniä katuja, kujia, kahviloita ja värikkäitä taloja, eikä kenelläkään ole kiire minnekään, luettelee Hjort Arucaksen plussapuolia.

Agaete

Agaete sijaitsee Gran Canarian luoteisosassa. Pienestä kaupungista lähtee laivoja naapurisaarille. Agatessa ei ole niinkään uimarantaa, mutta korkeilta kallioilta avautuu upeat näkymät. Satamasta löytyy ravintoloita, joiden kalat tarjoillaan lähes suoraan kalastajien haaveista.

Moya

Moyan vuoristossa taas on mahdollisuudet ihailla huikeita maisemia ja tutustua vaikkapa kallionkielekkeelle rakennettuun kirkkoon.

– Moyaan ajaessa tiet ovat pieniä ja matkalla on huikeat maisemat joka paikkaan. Ajomatka Moyaan on huikea ja matkan varrelta löytyy mieletön lista pikkukyliä, muistuttaa Hjort.

Liikenne

Liikenne on Hjortin mukaan leppoisaa, eikä suomalaisen tarvitse olla siitä huolissaan. Tienviitat ja tiet ovat hyvässä kunnossa. Saarelta löytyy liikennevaloja lähinnä vain Las Palmasista, sillä muualla alueella käytetään liikenneympyröitä.

– Se kuulostaa kaoottiselta, mutta toimii. Ei tarvitse pysähtyä, vaan risteyksistä pääsee läpi nopeammin. Liikenne on leppoisaa tänä päivänä. Jos pärjää autolla Helsingissä tai Turussa, pärjää täälläkin, tiivistää Hjort.

AVA

Kuvat: Colourbox, Finnmatkat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja