Mainos

Martti Korhonen vasemmistoliiton eduskuntaryhmän johtoon

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän johtoon noussut Martti Korhonen, 44, saattaa pyrkiä myös puolueensa puheenjohtajaksi vuoden kuluttua pidettävässä puoluekokouksessa.

Korhonen sanoi, että hän tekee omat ratkaisunsa ensi syksynä, jos asiaa häneltä kysytään. Samalla hän vakuutteli, että eduskuntaryhmän puheenjohtajan vaihdoksella ei ole mitään tekemistä puolueen puheenjohtajuuden kanssa.

Epävirallisissa keskusteluissa Korhosta on kyselty jo jonkin aikaa ehdokkaaksi puolueen ykköspaikalle. Lähipiirin mukaan Korhosella on kiinnostusta tehtävään. Vasemmistoliiton puheenjohtajapeliä on jarruttanut se, että kulttuuriministeri Claes Andersson ei ole ilmoittanut selvästi, pyrkiikö hän jatkamaan vielä puheenjohtajana seuraavankin kauden.

Valinta yksimielinen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä valitsi Korhosen puheenjohtajakseen odotusten mukaisesti yksimielisesti. Korhonen on toisen kauden kansanedustaja Oulusta. Ryhmäjohtajan paikka vapautui, kun tehtävää yhdeksän vuotta hoitanut Esko Helle ilmoitti torstaina jättävänsä paikkansa.

Uusi puheenjohtaja haluaa nostaa ryhmänsä poliittista profiilia erityisesti työllisyyskysymyksissä. Korhonen antoi ymmärtää, että asiaa tullaan pitämään näyttävästi esillä elokuun budjettiriihen liepeillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.