Mainos

Marokko lupaa jättää kiistellyn saaren rauhaan

Marokon ulkoministeri lupaa, ettei maa aio lähettää sotilaitaan uudelleen kiistellylle Perejilin saarelle, mikäli myös Espanja lupaa vetää omat joukkonsa pois saarelta.

Marokko ei siirrä sotilaitaan takaisin kiistellylle Perejilin pikkusaarelle, jos Espanja vetää omat joukkonsa pois. Asiasta kertoi Marokon ulkoministeri Mohammed Benaissa tänään espanjalaisessa radiossa. Benaissa vakuutti käynnistävänsä keskustelut Espanjan kanssa sen jälkeen, kun Espanjat joukot ovat vetäytyneet saarelta. Hän ei maininnut haastattelussa erikseen Espanjan hallitsemia erillisalueita Ceutaa ja Melillaa.

Espanja ilmoitti keskiviikkona pitävänsä ehtona vetäytymiselleen sitä, että Marokko lupaa olla miehittämättä saarta uudelleen. Espanjalaistietojen mukaan Espanja on valmis hallitsemaan Perejiliä yhdessä Marokon kanssa ja pitämään yhteistyössä huolta siitä, etteivät rikollisjärjestöt käytä aluetta ihmisten ja huumeiden salakuljettamiseen.

Espanjan joukot karkottivat keskiviikkona asumattomalla Perejilillä olleet marokkolaiset sotilaat, jotka olivat ottaneet asumattoman kalliosaaren hallintaansa yli viikko sitten. Molemmat maat pitävät saarta omanaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.