Mainos

Marko Röhrin elokuvan menestys jatkuu

Marko Röhrin ohjaama elokuva Vedenalainen Islanti sai Kodak Film Award -palkinnon Coloradossa pidetyillä kansainvälisillä filmifestivaaleilla. Elokuva on jo aiemmin palkittu monilla festivaaleilla, mm. pääpalkinnolla Toulonin kansainvälisillä festivaaleilla Ranskassa.

Katselmuksen kilpailusarjaan Coloradossa valittiin neljästäsadasta ehdokkaasta kuusikymmentä elokuvaa aina lyhytelokuvista dokumentteihin ja kokoillan elokuviin. Telluriden Mountain Film Festival on tunnettu tasokkaasta ohjelmistostaan. Katselmus keskittyy vuoristo -tutkimus -seikkailu -ja kulttuurielokuviin.

Vedenalaista Islantia kiitettiin poikkeuksellisen visuaalisesta ilmeestä, loistavasta kuvauksesta sekä tarinasta, joka vie katsojan ennen näkemättömään maailmaan.

Elokuvan on kuvannut Jyrki Arnikari, jonka yhteistyö Röhrin kanssa on jatkunut jo yli viisi vuotta. Hänen aiempia vedenalaiskuvauksiaan on mm. Suomenlahden hylyistä kertova tv-sarja sekä elokuva Hylyt, jonka Röhr on myös ohjannut.

Vedenalainen Islanti on nähty kotimaassa elokuvateattereissa ja se on julkaistu myös videona. Elokuvaa on myös myyty pariinkymmeneen maahan eri puolille maailmaa.
(STT) rana12:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.