Markku Alén 600-hevosvoimaisen BMW M5:n ratissa: ”Kyllä lähtee”

BMW julkaisi viime vuonna uuden nelivetoisen M5:n. Tämän luokan tehopelin testaaminen kuuluu luonnollisesti Markku Alénille, ja ensimmäinen osa nähdään maanantaina 7.5. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

BMW M5 on legenda tehokkaiden perheautojen joukossa. Muutaman sukupolven aikana etenkin saksalaisten perhetykkien teholukemat ovat nousseet hurjiksi, ja samalla suorituskyky alkaa lähennellä jo superautoluokkaa. Jotta kaikki teho saataisin myös välitettyä tiehen on myös BMW päättänyt siirtyä nelivetotekniikan pariin malliston huippuversiossa.

Uuden BMW M5:n sydämenä toimii perustaltaan sama 4,4-litrainen kahdella turbolla ahdettu V8 kuin edeltäjässään, mutta luonnollisesti moottorista on kutiteltu hieman enemmän tehoa irti. 600 hevosvoiman ja 750 newtonmetrin turvin satasen nopeuden iso sedan saavuttaa 3,4 sekunnissa ja kaksi sataa tulee mittariin 11,1 sekunnin kiihdytyksen jälkeen.

Nelivetoisuus nostaa auton käytettävyyden epäilemättä täysin uudelle tasolle. Samalla myös käytettävyys heikoissa ja esimerkiksi jo pelkästään kosteissa oloissa paranee huomattavasti. Takavetoisuuden faneja ei kuitenkaan ole unohdettu, sillä kuljettajalla on mahdollisuus kytkeä auto takavetoiseksi. Myös nelivedosta löytyy kaksi asetusta, joista toinen kulkee nimellä Sport ja välittää perusasetusta enemmän voimaa taka-akselille.

Teknavin vauhtikaksikko pääsi selvittämään uuden BMW M5:n suorituskykyä maanteiden lisäksi myös Alastaron moottoriradalla. Pelkän yksinajelun lisäksi tehoduolle tarjoutui mahdollisuus pieneen mittelöön auton ja moottoripyörän välillä, kun BMW:n henkilöautomalliston nopeimman viereen asettuu saman merkin moottoripyörämalliston rajuin katupyörä S 1000 RR. Kiihdytyskisan lopputulos selviää Teknavin 15. tv-kauden 7. jaksossa.

Alapuolella tarjolla esimakua maanantaina 7.5. klo 22.35 MTV3-kanavalla esitettävästä kauden 7. jaksosta.

flockleriframe-31844604-0

Alapuolelta löydät myös Janne Uskalin BMW S 1000 RR -testin vuodelta 2015.

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jo esitetyt jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja