Marimekon pääsuunnittelija: Näin vaatemallisto syntyy

Marimekon pääsuunnittelija Noora Niinikoski kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, miltä syksyn 2013 muoti näyttää ja miten suuri mallisto syntyy.

Marimekko esitteli tulevan syksyn muotia Tukholman muotiviikoilla tammikuun 2013 lopussa. Marimekon muodin pääsuunnittelija Noora Niinikoski kertoi Huomenta Suomen haastattelussa ruotsalaisten ottaneen suomalaismuodin iloisesti ja innostuneesti vastaan.

– Uskon, että ruotsalaisilla on samalla tavalla kuin meillä suomalaisilla pitkä historia Marimekon kanssa. Monella on ollut kotona meidän tekstiileitä tai äidillä mekkoja ja sitä kautta yrityksen historia on tuttu, Niinikoski pohtii.

Niinikoski paljasti Huomenta Suomen haastattelussa myös, miten suuri mallisto syntyy.

– Kun on mahtava historia taustalla, niin on tietyt valmiit raaka-aineet jo olemassa. Sitten siihen tuodaan aina joka sesonkiin lisäsävyjä ja uusia ideoita ja ajatuksia. Meillä on paljon suunnittelijoita ja heidän persoonalliset ajatuksensa ovat kantava voima ja lähtökohta.

Niinikoski tiivistää omaksi tehtäväkseen pääsuunnittelijana poimia kiinnostavimmat ideat ja tasapainoilla sen välillä, että pitää Marimekon pitkän historian mielessä, mutta samalla ottaa myös uudet ideat ja ajatukset huomioon.

Ensi syksy näyttää Marimekon osalta perinteiseltä: paljon kuvioita ja mustavalkoisuutta, mutta samalla vahvoja värejä.

– Löytyy rauhallisempi graafisuus ja voimakkaat värit. Runsas kirjo kuvioita geometriasta kukkiin. Yhteensovitetusta kimarasta syntyy syksyn ilme, Niinikoski tiivistää.

Mitä muuta Noora Niinikoski kertoo syksyn muodista?
Katso koko haastattelu Katsomosta!


AVA

Kuvat: Getty Images

Lähde: Huomenta Suomi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja