Mansikka-whoopiet

Kauramurotaikinasta saa kätevästi leivottua herkullisia whoopie-keksejä.

Kostuta keksit vaniljamaidolla tai maitojuomalla. Täyte voi olla rahka- tai tuorejuustopohjainen. Laita runsaasti mansikoita väliin ensin survoksena tai hillona ja sitten lisäksi viipaleina.

6-8 kpl:

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kostutukseen:
vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria) tai mehua

Täytteeksi ja päälle:
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
sokeria
2 dl mansikkahilloa
½ l mansikoita

Koristeeksi:
tomusokeria
sitruunamelissanlehtiä

Pyörittele sulaneesta kauramurotaikinasta kakkusia leivinpaperin päälle uunipellille (6-8 kakkusta per levy). Paista keksejä 200–225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja anna niiden jäähtyä. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokerilla oman makusi mukaan.

Täytä keksit vasta ennen tarjoilua. Kostuta keksejä hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikkahilloa sekä kermavaahto-tuorejuustoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi. Sihtaa pinnalle tomusokeria ja koristele sitruunamelissanlehdillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat