Mannerheimin pöydässä on vuoden keittokirja

Risto ja Ritva Lehmusoksan kirja Mannerheimin pöydässä on valittu vuoden 2003 keittokirjaksi. Gummerus Kustannuksen Ajatus Kirjojen julkaiseman teoksen valokuvat on ottanut Katja Hagelstam. Vuoden käännöskeittokirjaksi valittiin Kustannusosakeyhtiö Otavan julkaisema Tinan keittiössä . Suomen Messujen järjestämän kilpailun tulokset on julkistettu ELMA Helsingin maaseutumessuilla Messukeskuksessa.

Suomen Messut järjesti Vuoden keittokirja kilpailun nyt kuudennen kerran. Kilpailuun lähetettiin tänä vuonna ennätysmäärä kirjoja, kaiken kaikkiaan 39 vuoden 2003 aikana ilmestynyttä keittokirjaa.

Keittokirjan varsinainen rooli on antaa ideoita ruuanvalmistukseen ja innostaa vaikkapa aloittelevaa ja miksei kokeneempaakin kokkia. Vuosien saatossa keittokirjat ovat muuttuuneet, kuvitukseen ja taittoon satsataan, ulkomaisista kirjoista haetaan ideoita ja mielenkiintoisia kirjoja käännetään. Kirjoja tekevät paitsi ruuan ammattilaiset myös lukuisat harrastajat ja jopa julkisuuden henkilöt. Kilpailuun osallistuvien kirjojen taso oli hyvin vaihteleva, ja loppusuoralle päässeiden kirjojen tasosta käytiin pitkää ja vilkasta ajatustenvaihtoa , kertoo raadin puheenjohtaja, Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja ja Suomen Keittiömestareiden kunniapuheenjohtaja Eero Mäkelä.

Vuoden käännöskirjaksi valittu Tinan keittiössä perustuu tunnetun ruotsalaisen TV-kokin Tina Nordströmin MAT-ohjelmaan. Kirjan tekstit on laatinut Terese Finizia ja suomennoksesta vastaa Elina Jyväs. Kirjan kuvat, taitto ja tyyli on onnistunut. Pienet tietoiskut tekevät kirjasta uteliaisuutta herättävän, tapaan - "kas tätä en ole tiennytkään". Kirja on nykyaikainen ja nuorekas, monipuolinen ja sopivan helppona löytää varmasti tiensä monien ihmisten käyttöön. Erittäin positiivinen ja sympaattinen kirja , kertoo Eero Mäkelä raadin perusteluista.

Raatiin kuuluivat Eero Mäkelän ohella mediakokki Sami Garam, lehtori Kaija Kiikka Helsingin yliopiston Kotitalous- ja käsityötieteiden laitokselta, ruokatuotannon lehtori Jaakko Nuutila Haaga Instituutin Ammattikorkeakoulusta ja viestintäpäällikkö Leena Packal n Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta.

Lue myös:

    Uusimmat