Mangoldikeitto

  • 400 g mangoldin lehtiä
  • vettä
  • 2 rkl margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 0,25 tl hienonnettua muskottipähkinää
  • 1 l maitoa
  • 0,75 tl suolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta kirveliä tai meiramia

Huuhdo mangoldin lehdet ja kiehauta ne vedessä, valuta ja hienonna. Sulata rasva kattilan pohjalla ja lisää vehnäjauhot ja muskottipähkinä hyvin sekoittaen. Lisää puolet maidosta (saat varmemmin tasaista, mikäli kuumennat maidon) ja sekoita hyvin. Kun keitto on tasaista, lisää loput maidosta sekoittaen. Lisää mangoldi. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja mausta. Tarjoa keiton kanssa kananmunahakkelusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja