Mainos

Mandatum ostaa Protoksen

Mandatum Pankki ostaa Pankkiiriliike Protoksen irlantilaiselta J and E Davy Holdingsilta. Protoksen ja Mandatumin arvopaperivälitystoiminnasta muodostetaan uusi tytäryhtiö Mandatum Pankkiiriliike Oy, jonka toimitusjohtajaksi tulee Protoksen nykyinen toimitusjohtaja Ari Lahti. Protoksen varainhoito-ja corporate finance -toiminta yhdistetään Mandatumin vastaaviin toimintoihin, kerrotaan Mandatum Pankin pörssitiedotteessa.

Kauppahinta on noin 50 miljoonaa markkaa, josta noin puolet suoritetaan käteisenä ja loput 430 000 Mandatum Pankin B-osakkeena. Kauppa vaatii vielä Rahoitustarkastuksen ja Mandatum Pankin yhtiökokouksen hyväksynnän.

Mandatum Pankin hallintoneuvosto päätti eilen pankin johtokunnan esityksestä kutsua koolle ylimääräisen yhtiökokouksen syyskuun 9. päiväksi käsittelemään yritysostoa ja valtuuttamaan hallintoneuvosto päättämään siihen liittyvästä suunnatusta osakeannista.

Protoksen markkinaosuus Helsingin Pörssissä on tämän vuodenensimmäisen kuuden kuukauden aikana ollut 2,4 prosenttia kokonaisvaihdosta. Osakevälityksen lisäksi Protos on myösjoukkovelkakirjojen ja johdannaisten välittäjä. Protoksen palveluksessa on 28 henkilöä.

Mandatumin alkuvuoden voitto 37 miljoonaa

Mandatum Pankin alkuvuoden yhdistetyn Mandatumin ja Interbank Osakepankin tuloslaskelman mukaan pankin alkuvuoden liikevoitto nousi 53,2 miljoonaan ja voitto 37 miljoonaan markkaan. Tammi-kesäkuun tulos osaketta kohti oli 1,01 markkaa ja oma pääoma osaketta kohti 6,83 markkaa.

Mandatum Pankin koko viime vuoden pro forma -liiketulos oli 83,3 miljoonaa ja voitto 42,1 miljoonaa markkaa. Tulos osaketta kohti oli 1,48 markkaa ja oma pääoma osaketta kohti 6,27 markkaa.

Interbank Osakepankin tammi-kesäkuun liiketulos oli tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 2,5 miljoonaa markkaa ja voitto 1,8 miljoonaa markkaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.