Mainos

Mammuttimainen ilmastokokous alkoi

YK:n historiallisen suuri ilmastokokous on alkanut Kööpenhaminassa. Jo kokoussali on valtavan suuri, kuten oheisesta videosta ilmenee.

Tanskan pääministeri Lars Lökke Rasmussen kehotti maailman maita laatimaan kunnianhimoisen sopimuksen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hän sanoi uskovansa, että sopimus on saatavissa aikaan, vaikka sen sisällöstä vallitsee edelleen monessa kohdin syvä erimielisyys.

Kokouksessa on tarkoitus sopia keinoista, joilla ilmaston lämpeneminen saataisiin pysäytettyä alle kriittisen kahden celsiusasteen. YK:n alaisen kansainvälisen ilmastopaneelin johtaja Rajendra Pachauri varoitti satojen miljoonien ihmisten joutuvan ilmastopakolaisiksi, jos kasvihuonekaasupäästöjä ei saada kuriin.

Kokoussalin ulkopuolella Greenpeace ja Oxfam muistuttivat mielenosoituksissaan, että toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarvitaan nyt heti. Oxfamin Malediiveilta kotoisin oleva mielenosoittaja näytti läpinäkyvässä, lähes vettä täynnä olevassa sylinterissa, miltä tuntuu, kun vesi alkaa nousta.

Kaksiviikkoiseen kokoukseen osallistuu 15 000 poliitikkoa, asiantuntijaa, kansalaisjärjestöjen edustajaa ja toimittajaa.

Kokous huipentuu ensi viikon lopulla 110 valtionjohtajan kokoontumiseen. Suomen valtuuskuntaa johtaa tasavallan presidentti Tarja Halonen.

(MTV3 - STT)

KOKOUSSALI JA OSALLISTUJAMÄÄRÄ OVAT MASSIIVISIA

Katso Kari Lumikeron raportti:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.