Mainos

Malmin surmasta pidätetyt uhrin entisiä miesystäviä

Molemmat Helsingin Malmin paloittelusurmasta pidätetyt epäillyt ovat uhriksi arvellun naisen entisiä miesystäviä, kertoo STT.

Toinen pidätetyistä on 36-vuotiaan naisen entinen aviomies, jolla on takanaan tuomio aiemmasta paloittelusurmasta. Toinen pidätetty puolestaan on naiseen myöhemmin tutustunut miesystävä.

Poliisi ei vahvista tietoja pidätettyjen henkilöllisyydestä. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Arto Karalahti korostaa, että pidätyskynnys on varsin matala eikä ketään voi vielä leimata syylliseksi.

Helsingin rikospoliisi joutuu päättämään viimeistään torstain puoleenpäivään mennessä, haetaanko epäiltyjä vangittaviksi.

Surman uhri on tunnistettu lähes varmasti 36-vuotiaaksi Itä-Helsingissä viime aikoina asuneeksi naiseksi, joka kahdeksan vuotta sitten oli sotkeutunut samaten Malmilla tapahtuneeseen raakaan veritekoon. Myös vuosien takaisessa jutussa oli kyse paloittelusurmasta, josta epäiltiin sekä naista itseään että nyt pidätettynä olevaa ex-aviomiestä.

Nainen ja hänen silloinen aviomiehensä olivat tavanneet ravintolassa 37-vuotiaan miehen, jonka kanssa he lähtivät asuntoonsa jatkoille. Illan aikana vieras surmattiin. Muutama päivä myöhemmin aviomies paloitteli asunnossa viruneen ruumiin kahteen osaan ja vei palat roskalaatikkoon, mistä ne päätyivät Ämmässuon kaatopaikalle.

Aviopari joutui syytteeseen veriteosta. Käräjäoikeudessa heidät molemmat tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin. Vuotta myöhemmin hovioikeus kuitenkin kumosi naisen tuomion ja vapautti hänet kokonaan syytteestä.

Yksin syylliseksi katsottu aviomies sen sijaan sai taposta liki 12 vuoden vankeustuomion.

Viime sunnuntaina ohikulkija löysi naisen pään siirtolavalta Malmin uimahallin ja Malmitalon väliseltä kävelytieltä. Muita ruumiinosia etsitään yhä muun muassa Ämmässuon kaatopaikalta, missä useat poliisit etsivät jäänteitä koiran avustuksella.

Pää on joutunut siirtolavalle varsin pian surman jälkeen, sillä poliisin mukaan surma on tapahtunut viikonlopun aikana.

Uhrin tunnistus ei ole vielä sataprosenttisen varma, sillä DNA-vertailu ei ole vielä valmistunut.

Karalahti ei tässä vaiheessa ota mitään kantaa epäiltyjen henkilöllisyyteen tai siihen, miten he kytkeytyvät uhriin. Myös teon motiivi on yhä haussa. Karalahden mukaan kaikki tutkintalinjat ovat yhä avoinna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.