Madde ja Silvia boikotoivat musiikkigaalaa – syynä amerikkalaismuusikko!

Ruotsin kuningatar Silvia ja prinsessa Madeleine boikotoivat musiikkialan tilaisuutta amerikkalaismuusikko Chuck Berryn palkitsemisen vuoksi.

Ruotsalaislehdet Expressen ja Aftonbladet kertovat, että kuningatar Silvia ja prinsessa Madeleine peruivat osallistumisensa Tukholman konserttitalossa tiistai-iltana järjestettyyn Polar Music Prize -palkinnonjakotilaisuuteen. Polar Music Prize on Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian myöntämä kansainvälisen tason musiikkipalkinto.

Tilaisuudessa normaalisti joka vuosi edustavat Madde ja Silvia päättivät tänä vuonna boikotoida arvokasta tilaisuutta moraalisiin periaatteisiinsa vedoten. Syynä kuninkaallisten poissaoloon oli amerikkalaismuusikko Chuck Berryn palkitseminen juhlassa.

Pitkän uran tehneellä muusikkolegendalla nimittäin on harteillaan rikostuomio ihmiskaupasta. 1960-luvulla Berry käytti seksuaalisesti hyväkseen 14-vuotiasta tyttöä, ja tuomittiin teosta tuolloin kolmeksi vuodeksi vankilaan.    

– Minusta ei tuntunut oikealta hyväksyä kutsua tilaisuuteen. Niin monet ihmiset uskovat minuun, hyväntekeväisyysjärjestö Childhoodiin ja prinsessa Madeleineen, Silvia kommentoi Expressen-lehden haastattelussa. 

Ruotsin hovia juhlassa edustivat kuitenkin kuningas Kaarle Kustaa sekä kruununprinsessa Victoria aviomiehensä Danielin kanssa. 

Lähteet:

Expressen

Aftonbladet

Lue myös:

    Uusimmat