Maalivahtilegenda Pekka Rinne töihin NHL:ään

Nashville Predators on palkannut maalivahtilegenda Pekka Rinteen maalivahtien kehitysvalmentajaksi ja Euroopan kykyjenetsijäksi. Aiheesta kertoi Nashvillen tuleva GM Barry Trotz. 

Koko NHL-uransa Nashvillen paidassa pelannut Rinne on seurahistorian ainoa pelaaja, jonka pelinumero on jäädytetty. Rinne pelasi NHL:ssä 15 kautta ja yhteensä 683 runkosarjan ottelua torjuntaprosentilla 91,7. Pudotuspeleissä otteluita kertyi 89 kappaletta. 

Nuorten Leijonien maalivahtina vuoden 2023 MM-kisoissa toiminut Rinne lopetti uransa heinäkuussa 2021. Hän on melkein jokaisen maalivahtitilaston ykkönen Nashvillessa. Rinne voitti vuonna 2018 parhaan maalivahdin palkinnon Vezina Trophyn. 

Rinne sai vuonna 2021 King Clancy Memorial Trophy -palkinnon, joka myönnetään pelaajalle, joka osoittaa johtajan ominaisuuksia sekä jäällä että sen ulkopuolella ja on tehnyt merkittävää humanitääristä työtä yhteisössään.

Maajoukkuepaidassa menestystä tuli vuosina 2014 ja 2015. Rinne valittiin 2014 MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Leijonat saavutti tuolloin MM-hopeaa. Seuraavana vuonna Rinne valittiin MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Lue myös:

    Uusimmat