Maaleista tunnetun Tikkurilan toimitusjohtaja jättää yhtiön – yhdysvaltalaisten julkinen ostotarjous toteutui

Maaliyhtiö Tikkurilan toimitusjohtaja Elisa Markula lähtee toisen yhtiön toimitusjohtajaksi eri alalle, yhtiö kertoo tiedotteessa. Markula kertoi päätöksestään yhtiön hallitukselle sen jälkeen, kun yhdysvaltalaisen PPG Industriesin Tikkurilan osakkeista tekemä julkinen ostotarjous toteutui.

PPG Industriesin kokonaan omistama tytäryhtiö PPG Finland omistaa nykyään 97,1 prosenttia kaikista Tikkurilan osakkeista.

Markula jatkaa toistaiseksi Tikkurilan palveluksessa, jotta vastuiden siirto uudelle toimitusjohtajalle käy sujuvasti. Toimisuhteen päättymisajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.

– Haluan kiittää Tikkurilan hallitusta luottamuksesta, johtoa ja koko henkilöstöä erinomaisesta yhteistyöstä ja sitoutumisesta yhtiön ja sen asiakkaiden parhaaksi. Lähtöpäätös ei ollut helppo. Olen vakuuttunut, että Tikkurilan tulevaisuus on hyvissä käsissä osana PPG:tä, Markula sanoo tiedotteessa.

– Kiitän Elisaa hänen erittäin menestyksellisestä työstään Tikkurilan johdossa viimeisten vuosien aikana. Hänen johdollaan Tikkurila on toteuttanut päättäväisesti strategista toimintasuunnitelmaa tehokkuuden ja kasvun hakemiseksi. Arvostamme hänen vahvaa johtajuuttaan ja panostusta yhtiössä, sanoo puolestaan Tikkurilan hallituksen puheenjohtaja Jari Paasikivi.

Markula ei ole vielä kertonut, minkä yhtiön toimitusjohtajaksi ryhtyy. Hän on ollut Tikkurilan toimitusjohtaja hieman yli kolme vuotta.

Koska PPG Finland omistaa yli 90 prosenttia Tikkurilan osakkeista, sille merkataan alkavalla viikolla oikeus ja velvollisuus lunastaa Tikkurilan vähemmistöosakkeet. Yhtiön uuden hallituksen toimikausi alkaa maanantaina.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja