Mainos

Maalaa jännittäviä pintoja seiniin!

Vaihtelevilla maalauspinnoilla ja sävyillä elävöitetään kodin ilmettä ja luodaan huoneisiin ilmeikästä tunnelmaa.

Kodin seinien ei tarvitse aina olla perinteisen valkoiset tai muuten turvallisella värillä maalattuja. Nyt sisustuksessa suositaan kauniita kolmiulotteisia, herkkiä ja läpikuultavia seinäpintoja.

Seinien maalauksessa voidaan hyödyntää kauniita kuviointeja, dramaattisia yksityiskohtia sekä erilaisia ilmeikkäitä pintastruktuureja. Kolmiulotteisten pintojen syntyyn tarvitaan maalin lisäksi muun muassa laastia, lasyyria sekä erilaisia teloja, joilla maalia levitetään halutunlaisin vedoin.

Värien ja pintojen kirjoa

Värien ystävä uskaltaa valita kotinsa seinille hieman rohkeampia sävyjä. Esimerkiksi sininen, lämmin tiilenpunainen sekä aina yhtä toimiva mustan ja valkoisen yhdistelmä saavat erinomaista tukea ja lisäsyvyyttä struktuuripinnasta. Voimakkaammilla sävyillä ei tosin kannata maalata koko kodin seiniä, vaan tehdä selkeitä tehosteseiniä, joilla vahvistetaan kodin muuta ilmettä.

Rohkeampia kuviointeja tai pintavaihtoehtoja suosiva voi valita myös kotiinsa räväkämpiä seinän värisävyjä tai maalata huoneet kookkailla sisustuskuvioinneilla. Mikäli kuvioinnit tai suuremmat seinämaalaukset alkavat jonain päivänä kyllästyttää, voi niiden päälle maalata helposti uudet maalikerrokset.

Lämpimien ja voimakkaampien sävyjen kanssa voi leikkiä hieman enemmän kuin kylmien tai neutraalien sävyjen. Voimakkaan värin voi maalata joko tasaisena pintana tai vaihtoehtoisesti leikkien erilaisten tekniikoiden kanssa.

Vain mielikuvitus asettaa rajat: kokeile esimerkiksi aivan tavallista kaupan muovipussia tai säämiskää normaalin maalaustelan päällä! Lopputuloksesta tulee persoonallinen ja varmasti näyttävän näköinen.

Yksinkertainen, elävä pinta

Mikäli omaan sisustustyyliin soveltuvat paremmin neutraalit värimaailmat voi niitä tehostaa ilmeikkäillä pinnoilla. Lämminhenkisen ja romanttisen pinnan saa, kun pohjavärinä on lämmin vaaleankeltainen, luonnonvaalea tai jokin herkkä pastellinsävy.

Pinnan muodossa voi olla selkeitä telan jälkiä tai kaarevia spiraalimaisia vetoja. Erilaisia pintoja on hyvä testata ensin pienemmälle alueelle, jotta löytää juuri omaa silmää miellyttävän vaihtoehdon.

Rauhoittavat maan värit, kuten ruskean, harmaan ja vihertävän sävyt toimivat kauniisti yhdistettynä yksinkertaiseen pinnan käsittelyyn. Pintakäsittelyssä voi yksinkertaisesti vetää pienellä siveltimellä suoria ylhäältä alaspäin suuntautuvia vetoja, jolloin lopputuloksesta tulee rauhallisen harmoninen.

Struktuurit tai tasaiset kuvioinnit seinäpinnoilla saavat olla hyvinkin yksinkertaisia, sillä valon ja varjojen osuessa seinäpintaan se saa uusia ulottuvuuksia. Valon pilkistäessä huoneen ikkunasta sisälle se tuo kauniisti esiin herkän ja vähäeleisen efektin, jonka kontrastit muuttuvat vuorokaudenaikojen mukaan.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Tikkurila

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.