Mainos

Maahanmuuttajia kaivataan palomiehiksi

Pelastusala kaipaa maahanmuuttajia töihin. Suomen palomiehistä yksikään ei ole maahanmuuttajataustainen. Kansainvälisten kokemusten mukaan etninen kirjo palokunnassa voisi helpottaa käytännön tilanteita. Suurissa tulipaloissa on ulkomailla havaittu, että maahanmuuttajat eivät luota siihen, että palomiehet pelastavat tasapuolisesti.

- Näiden turhien ja aiheettomien pelkojen voittamiseksi tulisi saada maahanmuuttajia alalle, sanoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Sisäasiainministeriön pelastusosaston apulaisosastopäällikkö Esko Koskinen.

Göteborgin diskopalo Ruotsissa vuonna 1998 on yksi esimerkki tilanteesta, jossa olisi tarvittu maahanmuuttajataustaisia palomiehiä. Disko oli täynnä maahanmuuttajia, jotka kokivat pelastustoimet epäoikeudenmukaisiksi.

Koskisen mukaan maahanmuuttajien saamisessa palomiehiksi on kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on se, että Suomessa palomieheksi innostustaan usein vapaapalokuntaharrastuksen kautta, joten maahanmuuttajia olisi ensiksi hyvä saada sinne. Toinen syy on se, että suomen kieli pitäisi olla kohtalaisesti hallussa. Palomiehen koulutukseen pääsy vaatii pohjana joko ylioppilastodistuksen tai ammatillisen oppilaitoksen käymisen.

- Ensimmäisen polven maahanmuuttajat ovat hieman vaikeuksissa, joten laittaisinkin toivon heidän lapsiinsa, toisen polven maahanmuuttajiin.

Palomiehen ammatti ei ole maahanmuuttajille kovin tuttu, joten koulutukseen pitäisi osata innostaa. Yksi tehokas keino olisikin vpk-toiminnan perustaminen esimerkiksi Helsingin johonkin maahanmuuttajavoittoiseen kaupunginosaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.