Mainos

Maa järisi Yhdysvalloissa ja Keski-Amerikassa

Maa on järissyt voimakkaasti Yhdysvalloissa lähellä Seattlea sekä El Salvadorissa ja Nicaraguassa. Järistys aiheutti mittavat aineelliset vahingot.

USA 280201

Yhdysvaltain luoteisrannikon eilisen maanjäristyksen tuhoja arvioidaan edelleen. Yksi ihminen sai surmansa ja ainakin 150 loukkaantui järistyksessä, joka koetteli pahiten Seattlen kaupunkia.

Yhdysvaltojen länsirannikon maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,8 richteriä, ja se tärisytti maata Seattlessa lähellä Kanadan rajaa. Järistys tuntui vielä runsaan 1 100 kilometrin päässä Salt Lake Cityssä sekä Kanadan eteläosassa Vancouverissa. Seattlen lentokenttä jouduttiin sulkemaan järistyksen vuoksi.

Suurin osa kaupunkia selvisi kuitenkin säikähdyksellä, vaikka järistys oli voimakkain vuosikymmeniin. Vajaan minuutin kestäneen järistyksen keskus sijaitsi runsaat 50 kilometriä Seattlesta lounaaseen. Näin voimakas järinä olisi voinut aiheuttaa suurta tuhoa, mutta mittavien taloudellisten vaurioiden lisäksi kaupunki selvisi lähinnä säikähdyksellä. Ilmeisesti ainoa uhri oli vanhahko nainen, joka sai sydänkohtauksen.
Lisäksi ainakin 28 ihmistä loukkaantui. Tuhannet ihmiset jäivät ilman sähköä ja satoja rakennuksia vaurioitui.

Myös Keski-Amerikassa sattui maanjäristys. Voimakkuudeltaan 5,6 richterin järistys tärisytti El Salvadoria ja Nicaraguaa. Näillä alueilla järistyksen ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja.

Järistyksen keskus sijaitsi El Salvadorin rannikon edustalla, noin 100 kilometrin päässä pääkaupunki San Salvadorista. El Salvadorissa on kuluneen kahden kuukauden aikana sattunut kaksi maanjäristystä, joissa on kuollut yli tuhat ihmistä. Ainakin miljoona ihmistä on menettänyt kotinsa alueella.

(MTV3-Reuters-AFP-AP-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.