Yhdysvaltalainen Ashleigh halusi päästä kuntoon ennen häitään – pudotti puolessa vuodessa neljä farkkukokoa kotitreenien avulla: "En punninnut itseäni kertaakaan"

Dieeteille kyytiä - näin onnistut painonpudotuksessa 15:15
Dieeteille kyytiä – näin onnistut painonpudotuksessa

Miesystävänsä kosinnan jälkeen naisella oli puoli vuotta aikaa päästä kuntoon häitä varten. Hän onnistui pudottamaan painoa kotitreeneillä, ilman kuntosalia tai vaa’an tuijottamista.

Neljä vuotta sitten Ashleigh Brown muutti San Franciscoon, jossa hän ja hänen uusi miesystävänsä intoutuivat tutustumaan paikallisiin ravintoloihin. Ravintoloissa alati kiertely alkoi kuitenkin näkyä hänen kropassaan.

– Lihoin nopeasti noin 13 kiloa. En tajunnut sitä, koska lihoin tasaisesti kaikkialta. En oikeastaan nähnyt sitä, kertoo 34-vuotias Ashleigh Todaylle.  

Kun vuoden 2019 alussa Ashleigh'n miesystävä kosi, nainen päätti treenata itsensä kuntoon ennen kesähäitään.

– Vihasin sitä, miltä minusta tuntui. Käytin jatkuvasti samoja vaatteita ja otin kuvia vain vyötärön yläpuolelta. Minulla oli vain puoli vuotta aikaa päästä kuntoon, enkä tiennyt mitä tehdä, nainen kertaa tapahtumia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Minulla oli vaikeuksia käydä kuntosalilla"

Kuntoilu alkoi hieman tahmeasti, sillä Ashleigh ei tiennyt siitä juuri mitään. Nainen ajatteli, että pudottaakseen painoa hänen täytyy puuskuttaa juoksumatolla tunnin verran joka päivä. Tämä ei sopinut Ashleigh'n kiireiseen työkalenteriin.

Kuntosalilla käyminen jäi vähäiseksi.

– Minulla oli vaikeuksia käydä kuntosalilla. Minusta tuntui, että kaikki katsoivat minua; kuntosalit aiheuttivat minulle ahdistusta, nainen sanoo.

Kotitreenit ja etäyhteys personal traineriin auttoivat

Kankean alun jälkeen Ashleigh latasi sovelluksen, joka tarjoaa etätreenejä yhdessä personal trainerin kanssa. Hän ilmoittautui tekemään kolme treeniä viikossa, joista jokainen kesti 30 minuuttia.

Treenaamisen aloittamisen jälkeen Ashleigh on nähnyt merkittäviä muutoksia vyötärössään, selässään, vatsalihaksissaan ja pakaroissaan. Hänen farkkunsa pienenivät neljä kokoa.

– Neljän koon pudottaminen kiinteyttämällä tuntui upealta! Senttien lähteminen teki minut itsevarmemmaksi. Minusta tuntuu, että hallitsen elämääni paremmin. Tämä vaikutti myös siihen, miten kannan itseni töissä ja miten itsevarmaksi tunnen itseni palavereissa, Ashleigh selittää.

Kiinteyttämisurakka palkitsi, sillä Ashleigh kertoo tunteneen olonsa upeaksi hääpäivänään. Iloa päivään lisäsi se, että luuytimen syöpään, multippeli myeloomaan, sairastunut isäkin pääsi paikalle.

– Hän saattoi minut alas portaita häissäni, tunsin itseni kauniiksi ja sain jakaa sen hetken isäni kanssa. Tulen aina muistamaan sen. Se hetki on minulle hyvin erityinen, nainen kertoo.

Ashleigh haluaa auttaa myös muita saavuttamaan tavoitteensa, ja jakoi siksi Todaylle vinkkinsä kiinteytymiseen ja painonpudotukseen.

Jos et tykkää käydä kuntosalilla, kokeile virtuaalisia treenejä

Ashleigh ja hänen personal trainerinsa kommunikoivat ja treenasivat yhdessä virtuaalisesti tabletin ja puhelimen välityksellä. He kävivät keskusteluissaan läpi muun muassa naisen tavoitteita.

– Halusin säilyttää kurvini, sopia mekkooni ja hyväksyä kehoni. Personal trainerini opetti minulle, miten harrastaa fitnesstä olematta pakkomielteinen painonpudotuksen suhteen, Ashleigh sanoo.

Älä keskity pelkästään painoosi

Ashleigh'n personal trainer antoi hänelle kolme vaihtoehtoa, joiden avulla mitata edistystä: paino, strategiset mitat tai se, miten hänen vaatteensa istuvat.

– En halunnut mennä vaa’alle. Halusin keskittyä siihen, miltä oloni tuntuu omassa kehossani ja vaatteissani, Ashleigh sanoo.

– En punninnut itseäni kertaakaan prosessin aikana, hän paljastaa.

Muista monipuolisuus treenirutiinissasi

Ashleigh'n treeniohjelma koostui pääasiassa cardio- ja HIIT-harjoittelusta. Hänen personal trainerinsa kuitenkin muokkasi treenejä aina Ashleigh'n sen hetkisiin tarpeisiin sopiviksi.

– Jos hän huomasi, että olin stressaantunut, hän kysyi, haluaisinko joogata, Ashleigh kertoo.

Kiinnitä huomiota ruokavalioon

Painonpudotuksensa aikana Ashleigh tuli tietoisemmaksi tekemistään valinnoista ruoan suhteen.

– Personal trainerini opetti minulle, ettei minun kannata painia itseni kanssa rajoittamalla syömisiäni ketodieettiin tai rasvattomaan dieettiin. Sen sijaan minun tulisi kuunnella kehoani, hän sanoo.

Ashleigh vähensi sokerin, punaisen lihan ja maitotuotteiden käyttöä, sillä huomasi niiden aiheuttavan turvotusta ja velttoutta. Nyt hän syö entistä enemmän kalaa, kanaa ja kasviksia sekä juo paljon vettä.

Ole itsellesi armollinen

Prosessin aikana Ashleigh oppi olemaan positiivisempi ja puhumaan itselleen lempeämmin.

– Aloin näkemään kehitystä ajan kanssa, mutta kaikkia muutoksia ei näe ensimmäisen viikon aikana. Minun piti olla kärsivällinen, enkä saanut ruoskia itseäni, hän kertoo.

– Kolmen, neljän viikon jälkeen aloin nähdä tuloksia. En halunnut mennä enää illalla ulos drinkeille, sillä odotin innostuneena aamutreenejä. Halusin jatkaa eteenpäin, Ashleigh sanoo.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat