Mainos

Luonto houkuttelee turistit Suomeen

13:14

Kesä tuo Suomeen joukoittain turisteja.

Ei kuitenkaan tarpeeksi montaa, sanovat monet matkailualan toimijat. Heidän mukaansa Suomi häviää turistikilvassa monelle muulle kohteelle, koska matkailun edistämiseksi ei tehdä tarpeeksi.

Palvelualojen ammattiliitto PAM:in teettämän kyselyn mukaan vain neljäsosa päättäjistä, virkamiehistä ja yritysjohtajista on sitä mieltä, että matkailun edistäminen on onnistunut Suomessa hyvin. Suurin ongelma heidän mielestään on yhteistyön puute.

– Kunnat kilpailevat keskenään, maakuntien välillä on kilpailua, eikä tehdä yhteistyötä. Yritykset ja maakunnat eivät tee yhteistyötä, yritykset ja maakunnat eivät tee yhteistyötä. Puuttuu sellainen yhteinen koordinaattori, tutkimuksen toteuttaneen Aula Research Oy:n toimitusjohtaja Juha Vekkilä sanoo.

Melontayrittäjä Ilkka Lariola taas toivoisi, että Helsingin hienosta saaristosta pystyttäisiin ottamaan enemmän irti.

–Täällä Helsingissä meillä on tämä saaristo, mikä on aivan ainutlaatuinen, ja sieltä puuttuu aika paljon palveluita. Sille voisi tehdä vielä aika paljon, että löytyisi kivaa kesäkahvilaa ja majoitusta täältä saaristossa, joka olisi edullista ja meidän tarpeisiin sopivaa, Lariola miettii.

Myös PAM:in kyselyyn vastanneet olivat sitä mieltä, luonto on jatkossakin se, millä Suomen kannattaa kilpailla turistimarkkinoilla.

Markkinointia tarvittaisiin

Matkailualan toimijoiden mielestä Suomessa ei osata matkailumainontaa ja -markkinointia niin hyvin kuin monessa muussa maassa.

– Markkinoinnin lisääminen voisi olla hyvä idea, vahvistaa myös Helsingissä vaimonsa kanssa piipahtanut risteilyturisti Ben Campbell.

Heidän mielestään Suomessa on täydellistä.

– Täällä on mahtavaa. Ja täällä on todella mukavia ihmisiä verrattuna New Yorkiin, Ben sanoo.

Silti kovinkaan moni yhdysvaltalainen ei valitse Suomea lomakohteekseen.

– Täällä on yhdysvaltalaisia, mutta heitä ei ole suuria ryhmiä kuten monissa muissa paikoissa, Christina Campbell sanoo.

Pariskunnan mielestä pidempi tutustuminen Suomeen voisi muuttaa asian.

– Risteilyalus voisi olla täällä yön yli. Siitä olisi iso apu. Aika menee niin nopeasti, kun käy kirkoissa ja museoissa ja torilla ja sitten joutuu jo kiirehtimään takaisin laivalle, Ben sanoo.

Kielikoulutus tarpeen

PAM:in kyselyyn vastanneet arvioivat venäläis- ja aasialaisturistien määrän lisääntyvän tulevaisuudessa. Se vaatii matkailualan työntekijöiltä myös entistä laajempaa kielitaitoa.

– Toivon, että löydettäisiin venäjänkielisiä oppaita, jotka pystyisivät asiakkaita palvelemaan ja tietysti muiden kielten osaajia. Aasiasta kun tulee ihmisiä, niin on suuri haaste löytää päteviä ihmisiä, jotka voisi opastaa tuolla vesillä, Lariola sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.