Mainos

Lumikaaos sekoittanut liikennettä ympäri Eurooppaa

Lumimyräkkä on sotkenut kymmenientuhansien ihmisten joulunalussuunnitelmat ympäri Eurooppaa. Myräkkä iski juuri, kun joulua edeltävä matkustus- ja ostosrumba pyörii kiihkeimmillään.

Lumentulo syöksi liikenteen kaaokseen niin maanteillä, ilmassa kuin raiteillakin. Useita Länsi- ja Keski-Euroopan lentokenttiä suljettiin aurauksen ajaksi. Myös junaliikenne seisoi, ja sadat autoilijat jäivät lumen saartamiksi.

Saksassa poliisi hälytettiin rauhoittelemaan vihaisia lentomatkustajia Frankfurtin kentällä. Frankfurtissa on viikonlopun aikana peruttu satoja lentoja lumikaaoksen vuoksi.

Myös Amsterdamissa noin 3 000 ihmistä vietti lauantain vastaisen yön Schipholin lentokentällä. Matkustajia varten kentälle tuotiin 1 700 kenttävuodetta. Lontoossa kiitoradoille kertynyt lumi sulki Heathrow'n ja Gatwickin kentät useiksi tunneiksi.

Liikennekaaosta pahensi se, että kuluva viikonloppu on vilkkainta matkustusaikaa Euroopassa ennen joulua.

Joulukauppakin vaarassa

Britannian ilmatieteen laitos antoi varoituksen erittäin huonosta säästä Lontooseen ja muualle Kaakkois-Englantiin. Lunta ennustettiin pyryttävän jopa 20 senttiä.

Tie- ja raideliikenne olivat monin paikoin suurissa vaikeuksissa. Sadat autoilijat jäivät kinosten keskelle jumiin, ja onnettomuuksia sattui runsaasti. Britannian ja Ranskan välinen Eurostar-juna liikennöi, mutta huonon kelin vuoksi matka-ajat venyivät.

Ranskassa useita moottoriteitä suljettiin yltyvän lumentulon vuoksi. Pariisissa Charles de Gaullen kentällä noin puolet lennoista oli myöhässä.

Lumimyräkkä ylsi myös Italiaan, missä junat seisoivat ja useita lentokenttiä suljettiin. Firenzessä lunta kertyi paikoin 20 senttiä. Lumen saartamiksi jääneet autoilijat syyttivät viranomaisia huonosta tiedotuksesta.

Talvimyrsky uhkaa myös joulukauppaa, koska se piti monet ihmiset kotona yhtenä vuoden vilkkaimmista ostosviikonlopuista. Myös useat nettikaupat ovat vaikeuksissa, koska ne eivät liikennekaaoksen vuoksi pysty toimittamaan tuotteita asiakkaille.

(MTV3 - STT - AFP - DPA - Reuters)

Katso Aino Huilajan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.