Lukupiiri: Näin Ivana Helsinki nousi maailmanmaineeseen

MTV Lifestylen lukupiirissä luetaan kiehtovia, keskustelua herättäviä kirjoja! Tämän viikon lukuhelmenä on Ivana Helsingin tarinan kertova 15 – Matkalla kotiin.


Kirja: 15 – matkalla kotiin

Tekijä: Ivana Helsinki & Liisa Jokinen

Kustantaja: TEOS

Helmiä: 4

Kenelle: Muotia, muodintekijöitä ja suomalaisdesignia ihaileville sekä aloitteleville suunnittelijoille

Millainen on suomalaismuodin lippulaivan, Ivana Helsinki -brändin satumainen tarina? Miten Paola ja Pirjo Suhosen luomasta vaatemerkistä on tullut enemmän kuin vain muotia? Ivana Helsinki, joka hehkuu elokuvallista kerrontaa ja slaavilaista melankoliaa, vie kokonaisvaltaisesti katsojan skandinaavisen designin maailmaan.

15 – matkalla kotiin kuvailee Ivana Helsingin nousua jännittävien mallistojen avulla. Häikäisevät valokuvat ja suositut kuosit ovat suuressa osassa, mutta tämä teos ei ole vain kahvipöytäkirja. Suomeksi ja englanniksi kirjoitettu kirja kertoo Paola Suhosen, hänen perheensä sekä yhteistyökumppaneiden sanoin vaatebrändin tarinan.

”Ivana Helsinki ei ole pelkkä merkki vaan sen konsepti on sekoitus elämäntapaa ja vahvoja tarinoita, hyvin lähellä elokuvaa! Se on sekoitus kauneutta, romantiikkaa ja rock ’n’ roll -tunnelmaa.” – Muodin kehityspäällikkö Muriel Piaser

Sisarukset Paola ja Pirjo olisivat voineet lähteä isänsä Farmari-yritykseen, mutta valitsivat oman tien. Vuonna 1998 he perustivat vaatemerkin nimellä Ivana Finlandia, joka pikkuhiljaa löysi ainutlaatuisen tyylinsä. 15 vuoden ja 30 malliston jälkeen Ivana Helsinki on kansainvälinen ja maailmankuulu.

”Lapsuuden kesät olivat Camping-malliston ja sen telttakuosin lähtökohta. Tästä mallistosta alkoi henkilökohtainen suunnitteluvaiheeni. Uskalsin uppoutua omiin muistoihini ja ammentaa niistä. Palaset loksahtivat kohdalleen. Kuusi ensimmäistä mallistoa olivat olleet vielä oman tyylin hakemista.” – Paola Suhonen

Suhonen kuvailee kirjassa inspiraationsa lähteitä. Esiin nousevat vahvasti luonto, maisemat, elokuvat ja omat muistot. Kaikki mallistot pohjautuvat Suhosen elämään, ja niistä kaikista tuntuu löytävän henkilökohtainen vire. 15 – matkalla kotiin avaa siis hienosti oven muotisuunnittelijan ajatusmaailmaan.

”Ivana Helsinki -mallisto on minulle edelleen mallistoista merkittävin. Siinä kulminoituu tyylillinen herääminen. Olimme saaneet itsevarmuutta, ja nyt löytyi myös oma juttumme: retrohenkisyys ja tunnusomaiset painokuosit.” - Paola Suhonen

Lähes 300-sivuisen kirjan lopussa paljastuu, että kevään ja kesän 2014 malliston taustalla on elokuva Hiljaiset sillat, jonka rakkaustarina sai Suhosen haltioihinsa.

Lue lisää arvosteluja:


Leena Salo, leena.salo(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja