Lukolta huikea taistelu karujen poissaolojen keskellä, HPK:n hirmuputkelle jatkoa – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Lukko tekee 3-3 maalin ylivoimalla 1:01

Jääkiekon SM-liigassa viikon ensimmäiset pelit pelattiin tänään keskiviikkona, kun taistoja käytiin kolmella eri paikkakunnalla. Raumalla Lukko palasi kehiin korona-aallon jäljiltä. Porissa Ässien ja TPS:n ottelussa nähtiin varsin nihkeä yleisömäärä.

Raumalla Lukko lähti keskiviikon HPK-otteluun rajujen poissaolojen runtelemana. Kotijoukkueen riveistä puuttui yhdeksän hyökkääjää ja kolme puolustajaa. Raumalaisjoukkueessa todettiin viime viikolla useita koronatartuntoja.

Poissaolot eivät paljoa näkyneet keskiviikon taiston alkuhetkillä, kun isännät etenivät 2–0-johtoon.

HPK heräsi taistoon toisessa erässä, kun Miro Ruokonen ja Artturi Toivola toivat maaleillaan vieraat tasoihin.

Michael Joly vei HPK:n johtoon ajassa 47.27.

Lukko ei luovuttanut.

Julius Mattila läväytti maalinedustalta 3–3-tasoituksen ajassa 54.13.

Kamppailu eteni voittomaalikilpailuun, missä HPK oli vahvempi Ryan Johnstonin ratkaisevan sivalluksen myötä. HPK:lle 4–3-voitto.

HPK on tällä hetkellä hirmuisessa iskussa. Se on voittanut nyt yhdeksän ottelua putkeen. Loistovireen myötä HPK on noussut sarjataulukon hänniltä jo kahdeksanneksi.

Vaasassa HIFK palasi yhden tappion jälkeen voittojen tielle, kun se kaatoi Sportin 3–2. IFK:lta esillä olivat tähtinimet Eetu Koivistoinen (1+1) ja Jere Innala (0+2).

Sport on hävinnyt viimeisistä kahdeksasta ottelustaan peräti seitsemän. Samalla se on tipahtanut sarjassa sijalle kymmenen.

HIFK puolestaan nousi voiton myötä kolmanneksi.

Porissa Ässien ja TPS:n ottelu ei kerännyt suoranaista yleisörynnistystä hallin lehtereille. Paikalla oli vain 1275 maksanutta katsojaa. Se on Ässille kauden heikoin lukema.

Ässät sai taistoon hyvän alun Jarno Kärjen osumalla. TPS käänsi pelin itselleen toisessa erässä, kun Jonne Tammela ja Juuso Pärssinen heiluttivat verkkoja.

Loppuhetkillä TPS kesti Ässien yritykset napaten 2–1-voiton.

TPS kipusi voiton myötä sarjataulukon kärkipaikalle. Sen ero toisena olevaan KooKooseen on yksi piste.