Lukijat tiukkana kyselyssä: Miksi leipomuksia tarvitsisi keventää?

Tiedustelimme Arjan Leivontanurkan kyselyssä, miten lukijat keventävät omia leipomuksiaan.

Vaihtoehdoiksi kyselyssä annettiin sokerin korvaaminen makeutusaineilla, rasvan vähentäminen, täysjyväviljojen suosiminen, maidon korvaaminen vedellä ja keventämättä jättäminen.

Kyselyn perusteella selvisi, että suurin osa lähes kolmestasadasta vastaajasta ei halua keventää leipomuksiaan lainkaan. Tämä vastausvaihtoehto keräsi yli 40 prosenttia äänistä.

– Miksi niitä tarvisi keventää? Ei tarvitse syödä niin paljon, siinä on keventämistä, kommentoi nimimerkki leipuri.

– Kun perusruoka on terveellistä, niin herkku voi olla oikeista aineista tehtyä. Maku ja ulkomuoto tyydyttävät leipojaa ja siitä tulee hyvä mieli, perusteli puolestaan nimimerkki mustikkapiirakka vastaustaan.

– En kevennä leipomuksiani koska leipomukset ovat sen verran arvokkaita, etten pilaa niitä millään kevennyksillä. En halua pilata työtä ja makunautintoa, lisäsi nimimerkki Diina.

Noin 23 prosenttia lukijoista ilmoitti keventävänsä leipomuksiaan vähentämällä rasvaa ja 22 prosenttia käyttämällä täysjyväviljoja.

– Käytän esimerkiksi korvapuustitaikinaan vehnänleseitä ja öljyä. Taikinasta tulee tosi pehmeää ja tosi hyvää ja vähän terveellisempää pullaa. Sämpylöihin käytän aina rouheita, leseitä, kauraa porkkanoita ja öljyä. Niin niistä tulee kuitupitoisia ja muhevia, kertoi nimimerkki korvapuusti.

Lähes 9 prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä leipomuksissa maidon sijaan vettä ja 5 prosenttia korvaavansa sokerin makeutusaineilla.

Lue tarkemmin kyselyn tulokset.

Muista myös osallistua leivontanurkan uuteen vappuaiheiseen kyselyyn. Kummat ovat sinun suosikkejasi, tippaleivät vai munkit? Perustele vastauksesi!

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja