Lukijat paljastavat, miten parisuhteen kipinää saa ylläpidettyä myös alkuhuuman jälkeen – "Paras lääke"

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
KATSO MYÖS: Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen.

"Olemme olleet kumppanini kanssa yhdessä vuosia ja alkuhuuma on ymmärrettävästi jo laantunut. Nyt seksielämä on urautunut ja jotain piristystä siihen kaipaisin. Miten te pidemmissä suhteissa olevat olette onnistuneet pitämään suhteenne tasapainossa senkin jälkeen, kun alkuhuuman jälkeen elämä on tasoittunut?" kysyy nimimerkki Kaipaan_läheisyyttä86.

Näin raati vastasi

"Voitte järjestää yhteisiä treffi-iltoja, käykää syömässä tai muuta sellaista. Illan päätteeksi seksiin ei paineita, tapahtuu jos tapahtuu. Voitte myös yrittää sopia minimimäärän seksiä tietyn ajan sisään, mihin molemmat sitoutuvat. Toiminut itselläni."
– Nainen, 21, parisuhteessa

"Säännöllinen seksi on paras lääke tähän. Välillä ei haluta, mutta siitä huolimatta voi olla toiselle hellä. Jos kumppanin kanssa ei halua läheisyyttä, kannattaa hakea apua mahdollisimman pian. Etäisyys etäännyttää entisestään."
– Nainen, 47, parisuhteessa

"Kysyjä olettaa, että pitemmissä suhteissa asiat ovat hyvin, mutta usein näin ei ole, vaan ollaan jämähdetty, eikä osata vapautua taakaksi käyneestä suhteesta. Rohkeutta: jos jompaakumpaa ei homma kiinnosta, niin lusikat jakoon vaan."
– Mies, 46, parisuhteessa

"Jutelkaa asiasta. Mitä uutta voitte kokeilla?"
– Mies, 50, parisuhteessa

"Ei alkuhuuman tarvitsisi loppua. Pitäkää tauko seksistä ja harrastakaa pihtailua ja kiusoitelkaa toisianne. Yllärisuihinottoa kesken elokuvan kukaan tuskin pistää pahakseen. Tai vaikkapa kiusoittele kumppania, kun hän ajaa autolla."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Annan spontaanisti sitä, mitä mies eniten arvostaa."
– Nainen, 63, sinkku

"Arjesta kaikki lähtee: halailua, kosketusta ja suukottelua. Seksistä ja toiveista puhumalla. Tekemällä eri tavoin. Esimerkiksi seksiä ilman yhdyntää, hierontaa, leikkikaluja, netin seksikaupoissa yhteisten ostosten tekoa, eri asentoja. Kaikkea voi kokeilla."
– Nainen, 51, sinkku

"Jos lelut eivät ole vielä kuvioissa niin nyt on se hetki! Tappi peppuun, niin jo tuntuu ihan uudelta. Jääpala vaeltamaan keholla, jos tappi on liian villi ajatus. Myös pidempi loma ilman toista herättää ikävöinnin, jolla saa buustia makkariin."
– Nainen, 27, sinkku

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat