Seksielämä ollut olematonta jo vuosien ajan – miten vaimon halut saa heräämään uudelleen? Naiset vastaavat

Millaisia seksiasentoja voisi suosia, jos alapää on löysä tai penis liian suuri? 2:05
Millaisia seksiasentoja voisi suosia, jos alapää on löysä tai penis liian suuri?

Juttusarjassa naiset vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Olemme olleet viisi vuotta yhdessä ja ensimmäiset kaksi vuotta seksielämä oli hyvää. Viime vuodet olematonta. Mikä saisi emännällä halut heräämään uudestaan? Alkaa jo käymään oman mielenterveyden päälle, kun aiheesta ei saa kun riidan, jos siitä yrittää keskustella. Miten latistunut seksielämä pelastetaan?" kysyy nimimerkki Mies idästä.

Näin raati vastasi

"Yleensä ongelma seksissä ei ole ongelma seksissä, vaan jossain muualla. Miten jakautuvat kotityöt, huomioitteko toisianne, käyttekö treffeillä, onko romantiikkaa, huumoria, iloa, eloa? Jos ei, ei ihme, ettei seksi kiinnosta. Kokeilkaa taantua suhteen alkuaikoihin, kun yrititte vielä hurmata toisenne. Miten voisit kosiskella naista romanttisesti ilman niin sanottua seksin kiiltoa silmissä?"
– 34, avoliitossa

"Millaista on yhteiselonne makuuhuoneen ulkopuolella? Huomioitteko toisianne? Pienet kehut, hipaisut, suukot arjen lomassa virittävät naista oikeaan suuntaan. Samoin viety roskapussi tai ruuanlaittoapu.

Joskus sitä ei edes huomaa, että tuli sanottua jotain, josta nainen mielensä pahoitti ja sitten saa ihmetellä, ettei seksi kiinnosta. Jos keskustelu on usein kylmää, tai nainen kokee, ettei häntä arvosteta muilla elämänalueilla, tai hän on vain liian väsynyt, ei seksi ole hänellä mielessä."
– 43, avoliitossa

"Ensimmäisenä tulee mieleen, että miten teillä muuten parisuhde toimii? Toisen painostaminen seksiin ei ole keskustelemista, ehkä se siksi päättyy riitaan. Pidä itsestäsi huolta ja anna toiselle paineetonta, pyyteetöntä huomiota. Kokemukseni mukaan myös hormonaalisella ehkäisyllä voi olla seksuaalisia haluja tappava vaikutus. Yrittäisin vielä keskustella asiasta ilman syyllistävää ja painostavaa ilmapiiriä, jos sen saa onnistumaan, tapahtuu varmasti paljon muutakin positiivista."
– 38, sinkku

"Riippuu toki vahvasti siitä, mikä on haluttomuuden taustalla. Voi olla, että nykytilanne on naisesi 'normaalitaso' ja ensimmäiset kaksi vuotta olivat alkuhuuman aiheuttamaa suurempaa himokkuutta. Tai voi olla, että nainen on stressaantunut, väsynyt, tyytymätön perusarkeen, mitä ikinä. Joillain miehillä on valitettavasti tapana esimerkiksi unohtaa läheisyys muun kuin seksin yhteydessä (esimerkiksi suudellaan ja halataan vain, kun halutaan seksiä).

Jos mitään suoraa selittävää tekijää ei näy, kokeilisin unohtaa seksin vähäksi aikaa ja keskittyisin enemmän antamaan arkista huomiota ilman seksiajatuksia taustalla. Lähtien siis ihan tavan arkiaskareista: toisen seurasta on helpompi nauttia, jos koti on siisti, ei avaamattomia laskupinoa pöydällä ja ruokakin välillä valmiina. Ja siihen päälle sitä fyysistä läheisyyttä – nopeita halauksia, hipaisuja, suudelmia ilman yritystä viedä niitä sen pidemmälle.

Mutta toki, jos tilanteeseen ei tule muutosta, täytyy asiaa saada jotenkin puhuttua. Puhuminen ilman syyttelyä, vaan neutraalisti 'minusta tuntuu' -tyylillä eikä 'sinä aina' -tyylillä. Jos kasvokkain puhuminen ei toimi, voi kokeilla vaikka kirjoittaa kirjeen."
– 25, sinkku

"Kehottaisin aloittamaan ihan alusta. Pussaa, pidä lähellä, sano kiitos ja ole hyvä. Kerro vaimolle, mitä asioita hänessä rakastat. Tee hänen olonsa halutuksi. Lähettele mukavia viestejä pitkin päivää. Tee jotain mukavaa hänen puolestaan. Muistuta teoillasi, mihin sinussa hän aikoinaan rakastui. Älä missään tapauksessa aloita syyllistämällä seksin puutteesta. Lämmittely on avainsana."
– 34, parisuhteessa

Mitä itse haluaisit kysyä naisilta?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat