Lukijat jakavat parhaat vinkkinsä kesän kotimaanmatkailuun – "Juuri sopiva kesähaaste"

Matkailuvinkki lapsiperheille: Kadriorgin palatsi ja leikkipuisto Tallinnassa 1:00
KATSO MYÖS: Matkailuvinkki lapsiperheille: Kadriorgin palatsi ja leikkipuisto Tallinnassa.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kesäloma häämöttää, mutta tänä vuonna meidän perheellämme ei ole varaa lähteä reissuun ulkomaille. Kotimaan matkailuvinkit olisivat siis erittäin tervetulleita. Kaikki tietävät huvipuistot ja vastaavat kohteet, mutta mitkä ovat Suomen salatut, parhaat matkakohdetärpit, jotka kannattaa kokea?" kysyy nimimerkki Matkakuumeilija.

Näin raati vastasi

"Linnat, kartanot, luonnonpuistot, markkinat, muun muassa keskiaikamarkkinat ja vastaavat tapahtumat, puistokonsertit, Yyterin hiekkaranta, majakkavierailut, Lappi, saaristo ja väliin ihan rennosti muutama päivä kotona tekemättä mitään."
– Nainen, 56

"Joku mökki tai airbnb-asunto vuokralle tuntemattomasta paikasta ja siellä tutustuminen ympäristöön pyörällä tai kävellen. Myös patikointireitit, retkeily, polkupyöräily tai miksei lähempääkin autolla yöpymään ja eväät mukaan."
– Nainen, 32

"Salattujen kohteiden hakeminen olisikin juuri sopiva kesähaaste. Muu riippuu ihan omista kiinnostuksista sekä henkisistä ja fyysisistä rajoitteista. Pienten lasten kanssa kaupungin leikkipuistojen kiertäminen ja testaaminen kävi jo kesälomasta."
– Mies, 60

"Kolin kansallispuistoon, jos arvostaa luontoa ja upeita maisemia."
– Nainen, 36

"Runnin seikkailumetsä Iisalmessa, Runnin kylässä. Outokummun vanha kaivosmuseo."
– Mies, 25

"Meidän perheellämme ei ole koskaan ollut varaa matkustaa ulkomaille ja hyvin ovat lapset silti kasvaneet. Ehdottomasti suuntaisin Itä-Suomeen nauttimaan järvimaisemista, reittiristeilyistä, kylpylöistä ja ennen kaikkea metsästä, järvistä ja rauhasta."
– Nainen, 36

"Suomen lukuisat ja hyvin hoidetut kansallispuistot. Niiden lähettyvillä on yleensä ihania yrittäjiä, joilla on ihania palveluita. Luontoon.fi-sivut tutuiksi ja koluamaan kohteita."
– Nainen, 37

"Joka kunnan nettisivuilla on listattu kyseessä olevan kunnan matkailunähtävyydet ja/ tai luontokohteet. Valitse jokin sellainen kunta/ naapurikuntien ryhmä, johon ei muuten tulisi mentyä (esimerkiksi Halsua tai Vesanto) ja netistä joka kunnasta yksi tutustumiskohde."
– Nainen, 38

"Imatran ajot, jos tykkää moottoripyöristä ja samalla reissulla näkee Imatrankosken ja jos tulee autolla voi käydä Lappeenrannassa vedyllä. Savonlinnassa hobitti-kahvilassa tai Savonlinnassa hatsapuria syömässä."
– Nainen, 27

"Repoveden kansallispuisto! Upeita maisemia ja reittejä joka makuun. Riippusilta ja levähdyspaikat lemppareita! Hiljaista ja rauhallista, ei ihmisiä vaivaksi saakka."
– Mies, 21

"Tämä riippuu tietysti siitä, mitä lomaltaan hakee. Onko se luonto- vai kaupunkikohde. Myös lasten ikä vaikuttaa. Hotelli vai huoneisto? Pohjois- vai Etelä-Suomi? Vuokatti, Saimaa, Tampere ja Turku ovat meidän lempikohteemme. Lapset ovat 12 ja 12-vuotiaat.”
– Nainen, 38

"Luonto! Järvet, kalliot, Koli, Punkaharju ja kaikki vastaavat. Riippumatot mukaan, hyvät eväät ja rento mieli. Extrana matkan varrelle tulevat kylpylät, museot, linnakkeet (Hämeenlinna, Olavinlinna). Asuntoauto tuo lisäarvoa reissuun!"
– Nainen, 36

"Saariston rengastie on varsin tunnettu, mutta ihana. Samalta suunnalta reissuun on helppo yhdistää esimerkiksi Turku linnoineen ja/tai Vanha Rauma."
– Nainen, 46

"Kartanokonsertit Joroisissa, upeaa glamouria musiikin ystäville. Linnansaaren kansallispuistoon viettämään laatuaikaa ja antaa luonnon hoivata. Norpankin saattaa tavata veneretken aikana. Kämärin luontoalue keskellä kaupunkia koskineen Varkaudessa."
– Nainen, 54

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat