Neljä vuotta yhdessä eikä poikaystävä ole kosinut – onko toivoa? Tätä mieltä on lukijaraati: "Asiasta pitäisi keskustella"

Alttarille astelee yhä harvempi – onko avioliitossa järkeä? 6:20
KATSO MYÖS: Onko järkeä mennä naimisiin? Tätä pohdittiin Uutisaamussa.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Viime aikoina on ollut sosiaalisessa mediassa paljon juttuja siitä, että kun mies tietää kohdanneensa sen oikean, hän todella tietää sen ja kosiikin pian. Olen ollut nykyisen poikaystäväni kanssa neljä vuotta yhdessä, mutta hän ei ole kosinut. Onko toivoa?" kysyy nimimerkki N27.

Näin raati vastasi

"On toivoa. Minusta parempi noin päin, että malttaa odottaa, tutustua ja opetella yhteistä elämää rauhassa, kuin että kiirehdittäisiin vihille ilman, että edes kunnolla tunnetaan. Kaikki aikanaan."
– Mies, 30, parisuhteessa

"No eihän tämmöisestä kannata olla huolissaan! Ottaa vaan kumppaninsa kanssa puheeksi omat toiveet avioliitosta ja suhteen etenemisestä ihan avoimesti, niin saisi vastaukset näihin kysymyksiin."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"On toivoa. Olen ollut oman naiseni kanssa jo yli 13 vuotta. Aion lähes varmasti häntä joskus kosia, sillä hän on ollut aina minulle rakas ja viime vuosina alkanut kehittymään koko ajan myönteisempään suuntaan."
– Mies, 36, parisuhteessa

"On toivoa. Muut merkit kuin kosiminen näyttävät sen, rakastaako mies oikeasti. Tietysti asiasta pitäisi keskustella, kuuluuko avioliitto ja perhe lainkaan miehen suunnitelmin elämässä. Välttelevä vastaus tarkoittaa joko "ei" tai "ei sinun kanssasi"."
– Nainen, 54, parisuhteessa 33 vuotta

"On. Itse jouduin kosimaan omaa miestäni, koska hän ei tajunnut toimia oikeaan aikaan. Nyt 19 vuotta yhteiseloa takana ja edelleen naimisissa saman miehen kanssa eli hän vastasi kyllä."
– Nainen, 44, naimisissa

"Näin miehen näkökulmasta sanoisin, ettei syytä huoleen ole. Voi olla, että hän jopa suunnittelee kosimistasi. Tärkeintä kuitenkin on muistaa, että se on iso askel suhteessa eikä tapahdu sormia napsauttamalla."
– Mies, 24, sinkku

"Jotkut eivät vain koskaan halua mennä naimisiin. Oma poikaystäväni sanoo, että ei välttämättä koskaan halua naimisiin mutta muuten suunnittelee yhteistä tulevaisuutta kanssani. En olisi huolissani!"
– Nainen, 19, parisuhteessa

"Ei. Kyllä minä olen sitä mieltä, että jos aikoisi kosia niin, olisi sen jo tehnyt ensimmäisen kolmen vuoden aikana."
– Nainen, 21, vasta eronnut

"Ei ole toivoa."
– Nainen, 51, avioliitossa

"Ensinnäkään en ole edes kuullut moisesta jutusta ja monet kosinnat tehdään täysin huomion kerjäämiseksi, että voi Instagramiin laittaa sormus sormessa kuvia. Lisäksi tuosta asiasta pitää puhua yhdessä, voi olla, ettei mies edes halua naimisiin."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Miksi ihmiset eivät kerro toiveistaan kumppanilleen? Kohta neljä vuotta parisuhdetta takana eikä mitään paineita kosimisesta tai muusta, kun kumpikin on kertonut, ettei avioliitto ole vaihtoehto lähitulevaisuudessa. Siltikin tämä on se loppuelämän juttu."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat