Onko 20 euroa riittävä häälahja? Lukijat neuvovat: "Jos rahaa ovat toivoneet..."

Tapakouluttaja kertoo, mikä on sopiva rahasumma valmistuvalle, ripiltä päässeelle tai hääparille 6:57
KATSO MYÖS: Moni antaa lahjaksi hääparille tai ripiltä päässeelle jonkinlaisen summan rahaa. Minkälainen lahja olisi tapakouluttajan mielestä sopiva?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Olen saanut kutsun kolmiin häihin tulevalle kesälle. Eniten minua pohdituttaa tällä hetkellä häälahjat, sillä minulla ei ole kauheasti rahaa käytettäväksi niihin. Kaikki pareista ovat toivoneet nimenomaan rahaa häämatkatilille, mutta ovat toki samalla korostaneet, että tärkeintä on, että vieraat pääsevät paikalle osaksi rakkauden juhlaa. Kehtaanko laittaa joka hääparin tilille 20 euroa vai olisiko kuitenkin parempi lahjoittaa jotain persoonallisempaa ja mahdollisesti omatekoista? Olen melko näppärä käsistäni. Millaisia lahjoja hääparit odottavat tai mikä on ollut paras häälahja, jonka olet saanut?" kysyy nimimerkki Yhtä juhlahumua.

Näin raati vastasi

"Paras häälahja on aito onnentoivotus. Raha on persoonatonta – omatekoinen persoonallista: valitse aina sellainen, jos vain voit, eikä kyse ole aina samoista villapipoista."
– Mies, 60, naimisissa

"Jos mitään lahjatoivelistaa ei ole ja toiveena ainoastaan raha, niin laita se 20 euroa joka parille. Kun kerran olet näppärä, niin askartele uniikit onnittelukortit. Se ainakin todistaa, että olet ajatellut asiaa ja nähnyt vähän vaivaa."
– Nainen, 55, naimisissa

"Ekaa kertaa naimisiin mennessäni vuonna 2004 tuli aika paljon tavaraa ja koriste-esineitä, joita emme oikeastaan olisi tarvinneet. Toisella kerralla 2021 useampi pullo kuoharia. Niitä oli kiva juoda miehen kanssa. Eli miten olisi kivannäköinen pullo?"
– Nainen, 47, naimisissa

"Laittaisin tilille sen 20 euroa ja ehkä veisin mukanani jonkun käsityön, esimerkiksi villasukat molemmille. Tahtovat nuo käsityöt vaatia arvostusta, ja jos eivät ole mieleen, sitten niistä tulee riesa."
– Nainen, 54, parisuhteessa

"Onko pakko osallistua kaikkiin häihin vai onko joku heistä läheisempi ystävä? Jos mahdollista jättäisin 1–2 häät väliin ja panostaisin 1–2 häihin. 20 euroa on aika pieni lahja. Itsetehty lahja on aina riski, ellet tiedä saajan makua satavarmasti."
– Nainen, 42, eronnut

"Rahaa toivotaan yleensä, kun ei haluta mitään "turhaa" nurkkiin pyörimään. Vaikka tekemäsi pannumyssy saattaisi olla maailman kaunein pannumyssy, hääparilla ei välttämättä ole sille käyttöä. 20 euroa esimerkiksi 50 ihmiseltä kasvattaa matkarahastoa 1000 eurolla."
– Nainen, 37, avoliitossa

"Riippuu kenen häihin menee. Hyvänpäiväntutulle 20 euroa tilille, ja ystäville tai sukulaisille voi itse tehdä lahjan, jos kerran on kätevä käsistään."
– Mies, 26, avoliitossa

"Jos rahaa ovat toivoneet, rahaa laittaisin lahjaksi. Sitten vaikka sen 20 euroa. Rahaahan sekin on."
– Nainen, 40, sinkku

"Kyllä 20 euroa on sopiva lahjaraha. Se, miten lahjaasi suhtaudutaan, kertoo enemmän saajasta kuin antajasta; riittääkö ymmärrys siihen, että vieraalla voi olla taloudelliset resurssit rajalliset? Itsetehty lahjakin on kiva, kuten itse neulotut villasukat."
– Nainen, 40, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat