Voiko tauko pelastaa parisuhteen? Lukijaraati on skeptinen: "Löysässä hirressä roikkumista ennen lopullista päätöstä"

Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran 2:09
KATSO MYÖS: Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Meillä on naisystäväni kanssa ollut jo hetken haasteita suhteessa. Tuntuu, että olemme ajautuneet pattitilanteeseen, mutta kumpikaan ei haluaisi kuitenkaan erota. Naisystäväni ehdotti, että ottaisimme tauon, eli emme näkisi toisiamme hetkeen ja eläisimme elämiämme omilla tahoillamme. Ajatus hieman jännittää minua. Onko jollain kokemuksia tauon ottamisesta ja voiko sellaisen jälkeen todella palata vielä yhteen?" kysyy nimimerkki TeamRachel.

Näin raati vastasi

"Ennemmin sanoisin, että keskustelkaa toistenne kanssa tai hakeutukaa terapiaan. Se, että kumpikin eristäytyy toisesta omille tahoilleen, ei taatusti edistä parisuhdetta vaan päinvastoin edistää sen loppumista."
– Mies, 55, parisuhteessa

"Ei! Ehdottomasti EI!"
– Mies, 62, parisuhteessa

"Jos suhteessa on ongelmia, tauko ei niitä paranna. Jos asioista ei pysty keskustelemaan tai jos keskusteluista huolimatta ongelmat pysyvät, on parempi erota. Tauko on vain löysässä hirressä roikkumista ennen lopullista päätöstä."
– Nainen, 40, avioliitossa

"Tiedän pareja, jotka ovat tauon jälkeen palanneet yhteen ja menneet naimisiin. Minä olen nyt tosiasiallisesti tauolla eli elän yksin puolison matkan ja työpaikan vuoksi. Tuntuu mahtavalta olla yksin. Vieraisiin en ole langennut, mutta emme ikävöi yhteen."
– Mies, 50, avioliitossa

"Siihen, palaisitteko vielä yhteen, vaikuttaa tietysti moni asia, kuten tunteiden voimakkuus ja halu jatkaa yhdessä. Itse en oikein usko, että tauko tuo teitä enää takaisin. Itse ehdotin joskus samaa exälleni, koska en vain saanut sanottua. Halusin erota."
– Nainen, 37, kihloissa

"Mielestäni tauko on sama kuin "halutaan katsoa, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella" ja syy erota suoraan, koska toinen on tyytymätön. Tietenkin tilanne on eri, jos on lapsia ynnä muita sellaisia yhteisiä velvollisuuksia, jolloin tämä voi toimia."
– Mies, 30, parisuhteessa

"Muutama ystäväni on tauon pitämisen jälkeen palannut kumppaninsa kanssa yhteen! Mielestäni taukoa ei missään tapauksessa kannata pelätä. Etäisyyden ottaminen suhteesta auttaa näkemään, mikä siinä on hyvää ja mikä huonoa paremmin kuin aina vaan jatkaminen."
– Nainen, 37, parisuhteessa

"Toimiiko teillä kommunikaatio? Miten tauko korjaa tilannetta, ettei se hetken päästä ajaudu samaan? Ongelman juurisyyt tulee selvittää ja molempien hyväksyä. Kunnioitus toista kohtaan myös kuntoon. Tauko voi toimia, jos on taustalla aitoa halua toisiinne."
– Nainen, 50, sinkku

"Tauko antaa naisystävällesi mahdollisuuden löytää jonkun uuden ja, jos mieluista ei löydy, niin hän voi palata luoksesi. Naisystäväsi haluaa pitää ovet auki molempiin suuntiin."
– Nainen, 38, avoliitossa

"On ollut tauko ja palattu yhteen."
– Mies, 48, parisuhteessa

"Itse en usko taukoon varsinkin, jos muutetaan omilleen. Aika usein tuo on suhteen lopun alkua."
– Nainen, 37, avioliitossa

"Riippuu millaisia haasteita. Harvoin tauolta voi palata ennalleen siihen, mitä oli. Jos jokin isompi kriisi, niin etäisyys on varmasti hyvästä."
– Nainen, 31, sinkku

"Kuulostaa siltä, että tauko olisi hänen ajatuksiaan varten, taikka uuden kumppanin petaamista. Parisuhde on riski, mutta ole valppaana."
– Nainen, 30, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat