Mainos

Loviisanlahden siivous odotettua työläämpää

Loviisanlahden itärantaa saastuttaneen raskaan polttoöljyn siivoaminen on osoittautunut työlääksi. Palopäällikkö Jari Excellin arvion mukaan töitä joudutaan tekemään mahdollisesti puoliväliin alkanutta viikkoa. Öljyä on keräämässä kymmenkunta kaupungin teknisen laitoksen työntekijää.

Pakkassäässä öljy on jähmeää, ja se on suhteellisen helposti kauhoilla kaavittavissa. Työ vie kuitenkin runsaasti aikaa, ja kerääjät kohmettuvat helposti rantavesissä ja liukkailla kivillä. Öljyä ja öljyistä roinaa on kuljetettu Ekokemiin Riihimäelle. Excell ei vielä tänään voinut määritellä tarkkaan, kuinka suurista määristä loppujen lopuksi on kysymys.

Vahingon viranomaistutkinta on käynnissä. Tutkijoiden apuna on ympäristövahinkojen asiantuntijoita, jotka arvioivat öljyvahingon taloudellista suuruutta.

Öljystä toimitettiin näytteitä keskusrikospoliisin laboratorioon Vantaalle. Tuloksia on odotettavissa ensi viikolla. Vahingon aiheuttajaksi epäillään Liberian lipun alla purjehtivaa M/S Ramiliasia, mutta vasta laboratorionäytteiden valmistuttua syyllinen voidaan varmasti nimetä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.