Lottovoittaja sijoitti miljoonansa "luotettavien" ohjeiden mukaisesti – menetti koko 30 miljoonan omaisuutensa

Nuori lottovoittaja menetti 30 miljoonan omaisuutensa huonojen sijoitustensa vuoksi, kertoo australialaissivusto news.com.au.

Moni meistä haaveilee voittavansa lotossaolemmehan me suomalaiset lottokansaa. Haaveilun lomassa sitä tulee pohtineeksi, mihin kaikkeen voittorahansa käyttäisi. Moni valitsee rahojen sijoittamisen turvatakseen taloudellisesti leveät eläkevuotensa.

Sijoittaminen on kuitenkin taitolaji, mistä Sherif Girgisin tapaus on tuore esimerkki. Australialaismies oli vain 23-vuotias, kun hän voitti paikallisen rahapelin pääpottina olleet 30 miljoonaa Australian dollaria vuonna 2007.

Miehen voittopotti on tiettävästi Länsi-Australian suurin koskaan jaettu lottovoitto.

Osti kiinteistöjä ”luotettavien ohjeiden” mukaisesti – tappiota miljoonien edestä

Sherif halusi saada rahansa poikimaan, ja sijoitti rahojaan erilaisiin kiinteistöihin luotettavan neuvonantajan ohjeiden mukaisesti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Sherif hankki itselleen pubin, yökerhon, katamaraanialuksen sekä merinäköalatontin.

Miehen yökerhobisnes ei ottanut tuulta purjeisiin: hän sijoitti "yliarvostettuun" yökerhoonsa yli 2,5 miljoonaa dollaria. Myös pubi osoittautui rahanieluksi, sillä sen entisöiminen itsessään maksoi yli miljoona dollaria. Lisäksi pubin pyörittäminen oli kallista liiketoimintaa, sillä juottola jäi miinukselle noin miljoonan dollarin verran kolmen vuoden aikana.

Samoin kävi muiden bisnesten kanssa: ne eivät ottaneet onnistuakseen, vaan takkiin tuli lopulta koko omaisuuden edestä. Viidessä vuodessa mies oli onnistunut törsäämään voittosummastaan 25 miljoonaa euroa.

Huonot sijoitukset ja ohjeet johtivat oikeussyytteisiin

Miljoonien dollareiden menetyksestä järkyttynyt ex-miljonääri nosti oikeussyytteen Russell Pollwkaa vastaan. Russell oli osaltaan vastannut siitä, millaisia sijoituksia Sherif tekee mittavalla omaisuudellaan.

– Sherif otti Poliwkalta vastaan neuvoja. On perusteltua uskoa, että tämä on antanut harhaanjohtavia ja huolimattomia neuvoja, Sherifin asianajaja kommentoi.

Syyte kannatti, sillä vuosien taistelun jälkeen tuomioistuin katsoi Pollwkan olevan velkaa tekemistä virhearvioinneistaan.

Hänet määrättiin maksamaan Sherifille yli 2 miljoonaa dollaria. Toivottavasti Sherif oppi kantapään kautta, miten sijoittaa rahat jatkossa järkevämmin.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat