Haaveiletko lottovoitosta? Näillä miljonäärien vinkeillä vaurastut todennäköisemmin

Lottovoittoa odotellessa voi testata näitä miljonäärien antamia vinkkejä.

Lottovoitto on monen haave, mutta sen osuminen kohdallesi on hyvin epätodennäköistä – Suomen Loton antamien tietojen mukaan päävoiton todennäköisyys on noin 0,00034 prosenttia. 

Jos siis haluat rikastua, tai edes vaurastua, kokeile näitä Business Insider -lehden listaamia vinkkejä. 

1. Tee taloussuunnitelma ja tiedä, mihin rahasi menevät

Jotta tiedät, mitä sinun kannattaa tehdä, sinun on ensin otettava luvut selville: minkä verran talouteesi tulee rahaa, minkä verran sinulla on velkaa ja minkä verran rahaa kuluu ruokaan tai vaatteisiin?

Aloita käymällä tilitiedot läpi ja tutki, mihin rahasi menevät. Tee myös suunnitelma itsellesi seuraavalle vuodelle ja pohdi, millä tavoin voisit parantaa taloustilannettasi: esimerkiksi velkojen maksuun kannattaa tehdä suunnitelma. 

2. Luo useita ansaintatapoja elämääsi

Päivätyö ei ole ainoa tapa ansaita. Sen lisäksi voit hankkia lisätyön, opetella sijoittamaan tai myydä vaikkapa jotain tekemääsi – mitä enemmän sinulla on rahaa talouteesi tuovia ansaintakeinoja, sitä todennäköisemmin vaurastut. 

Yritä luoda myös sinusta riippumattomia ansaintakeinoja: jos teet esimerkiksi nettiin videokurssin osaamastasi asiasta, ja ihmiset voivat katsella sitä milloin tahansa pientä maksua vastaan, voit tienata rahaa vaikka nukkuessasi. 

3. Säästä, säästä ja säästä!

Itseään ei voi säästää rikkaaksi, mutta säästeliäisyys kannattaa aina. Aloita säästämällä itsellesi hyvä pesämuna ja opettele sen jälkeen sijoittamaan rahojasi haluamallasi tavalla. 

Mitä enemmän pystyt säästämään, sitä enemmän voit sijoittaa. 

4. Älä nosta elintasoasi

Kun tulot nousevat, nousevat usein myös menot: kalliit vaatteet, hieno auto ja komea kello ovat monen hankintalistalla heti, kun niihin on varaa. Myös päivittäiset menot, kuten vaikkapa ruokaostokset, nousevat heti, kun on varaa ostaa kalliimpaa. 

Kun tulosi nousevat, elä kuten elit pienemmillä tuloilla. Näin saat säästöt nopeasti karttumaan. 

5. Hakeudu ammattilaisten oppiin

Käy kursseilla, lue kirjoja ja kuuntele luentoja – ammattilaisten antamaa tietoa on tarjolla monessa eri muodossa, ja sitä kannattaa hyödyntää. 

Vastoin yleistä luuloa sijoittaminen ja vaurastuminen eivät ole rakettitiedettä, mutta niitä oppiakseen kannattaa kuunnella asian jo hallitsevia ihmisiä. Hakeudu siis niin monen ammattilaisen oppiin kuin voit. 

Lue myös:

    Uusimmat