Mainos

Los Alamosin paloalueella ei radioaktiivisuutta

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Los Alamosin maastopalossa New Mexicossa ei ole palanut radioaktiivista materiaalia.

Los Alamosissa ei ole säteilyä

Paloalueen ympäristössä tehtyjen mittausten mukaan radioaktiivinen taustasäteily alueella on noussut jonkin verran. Se on kuitenkin normaalia metsäpalojen yhteydessä ja arvot ovat kohonneet vain sen verran kuin odotettiinkin.

Los Alamosissa sijaitseva historiallinen rakennus, jossa koottiin maailman ensimmäinen atomipommi on tuhoutunut palossa. Ydintutkimuslaboratorion varsinaiset tutkimusrakennukset ovat kuitenkin lähes vahingoittumattomia, vakuutetaan. Laboratorion työntekijöitä ei päästetä kuitenkaan vielä takaisin töihin.

Tuli palaa vielä

Laajaa tuhoa aiheuttaneesta metsäpalosta on hallinnassa nyt noin kolmannes, mutta palomiehet pelkäävät, että ennustetut kovat tuulet saattavat lietsoa tulen voimaa uudelleen. Yli 1200 palomiestä taistelee yhä tulta vastaan. Los Alamosin asukkaat ovat päässeet tutkimaan tulen tuhoja, mutta he eivät pääse vielä takaisin koteihinsa.

Läheisen White Rockin asukkaat ovat saaneet jo palata kotiin. Tuli on tuhonnut tyystin ainakin 260 taloa, ja lukuisia muita on vaurioitunut pahasti palossa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.