Loppuivatko seksileikit jälleen liian pian? Näin autat miestä jaksamaan kauemmin sängyssä

Liian lyhyeksi jäänyt seksihetki voi pistää harmittamaan. Tietyillä keinoilla autat miestä pitkittämään petipuuhia. Yllä olevalla videolla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa omat vinkkinsä tilanteeseen, jossa seksi ei suju.

Nopeus on valttia, jos lähdet juoksulenkille tai deadline häämöttää, mutta seksin aikana nopeudesta harvoin saa pisteitä. 

On syytä toki huomioida, että keskivertoseksi ei välttämättä montaa minuuttia kestä. Esimerkiksi Adam & Eve -aikuisviihdekaupan tekemän kyselyn mukaan yhdyntä kestää keskimäärin 7,3 minuuttia. Women's Health -sivuston haastattelema seksologi Jessica O'Reilly antaa vielä varovaisemman arvion: hänen mukaansa yhdynnän arvioidaan kestävän vain 3–6 minuutin ajan.

Jos minuuttimäärät eivät aivan vastaa sinun tai kumppanisi toiveita, on olemassa joitain asioita, joita voi kokeilla miehen orgasmin pitkittämiseksi.

1. Ehdota omaa kivaa alkuun

Ennen seksin aloittamista naisen kannattaa tehdä masturbaatiosta osa esileikkiä.

– Kerro hänelle, että haluat hänen katselevan sinun koskettelevan itseäsi, hän rakastaa sitä, seksiterapeutti Emily Morse vakuuttaa.

Tällä tavoin nainen saa ikään kuin varaslähdön kirimällä orgasmiaan kiinni, jotta molemmat ovat samalla lähtöviivalla, kun pääsette yhdyntään asti. 

2. Kokeilkaa penisrengasta

O'Reillyn mukaan penisrenkaat lisäävät painetta peniksen juureen vähentäen verenvirtausta. Tämä voi viivästyttää orgasmia auttaen miestä jaksamaan kauemmin. 

3. Vaihtakaa asentoa

Useimmat miehet tietävät etukäteen, milloin orgasmi on tuloillaan. Niinpä O'Reilly kehottaa vaihtamaan asentoa, kun mies tunnistaa hetken olevan lähellä. Myös tempon hidastamisella tai rytmin muuttamisella voi mahdollisesti pelata itselleen lisäaikaa. 

4. Pitäkää pieniä taukoja

Koko aikaa ei tarvitse mennä kovaa ja paineella. Seksiterapeutti Debra Laino suosittelee pitämään pikkupausseja välillä. Lainon mukaan kesken seksin voitte esimerkiksi irtautua toisistanne, jolloin nainen voi vaikkapa suudella miehen rintakehää tai häntä itseään. Rauhoittakaa tilanne. Laino huomauttaa, että pidemmästä seksikokemuksesta seuraa myös syvempää läheisyyttä.

5. Lantionpohjalihasten jumppa

Tiesithän, että miehetkin voivat treenata lantionpohjalihaksiaan? Alapään treenillä voi myös olla suuri vaikutus suoritukseen makuuhuoneessa. Erään vuonna 2014 julkaistun ruotsalaistutkimuksen mukaan ne miehet, jotka tekivät muutaman kuukauden ajan lantionpohjaharjoituksia onnistuivat parantamaan kykyään kontrolloida ennenaikaista ejakulaatiota.

6. Jatkakaa

Vaikka mies saisi orgasmin, se ei tarkoita, että homma pitäisi seisauttaa siihen. 

– Seksin ei tarvitse loppua orgasmiin, kiteyttää seksiterapeutti Rachel Needle.

– Jos jälkipelit jatkuvat, on todennäköistä, että hän saa toisen erektion ja kestää hieman pidempään toisella tai kolmannella kerralla, vinkkaa Needle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja