Lontoossa asuvan Doritan piti päästä Queenin keikalle ja ystävänsä 60-vuotiskemuille Suomeen: ”Tällaista soppaa en ole nähnyt aikaisemmin”

Finnair tiedotti eilen, että se joutuu rajoittamaan lentoja Lontooseen syyskuun alkuun saakka. Lentoyhtiön mukaan myös asiakkaiden varauksia Lontoo–Helsinki-reitillä on jouduttu peruuttamaan sunnuntaihin saakka. 

Finnairin operatiivisen johtokeskuksen johtaja Gabriela Hiitolan mukaan Finnair on vähentänyt matkustajamääriä Helsingin ja Lontoon välillä tehtävillä lennoilla noin sadalla matkustajalla päivässä.

– Heathrow’n lentoasema on pahasti ruuhkaantunut ja selvitäkseen ruuhkista aseman viranomaiset ovat antaneet Finnairille ja myös muille lentoyhtiöille velvoitteen rajoittaa matkustajamääriä.

Perimmäisenä syynä on Heathrow’n henkilöstöpula. Hiitolan mukaan vaateet Heathrow’n suunnalta tulivat tämän viikon maanantaina.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Lentokentät ympäri Eurooppaa ruuhkautuivat – tältä näyttää Saksassa 2:07
Lentokentät ympäri Eurooppaa ruuhkautuivat – tältä näyttää Saksassa.

"Kyse suurista luvuista"

Hiitola ei kertonut tarkkoja lukuja siitä, kuinka paljon Heathrow on vaatinut Finnairia rajoittamaan matkustajamääriä.

– Kyse on suurista luvuista. Finnair on yrittänyt neuvotella Heathrow’n kanssa siitä, että vaikutus olisi mahdollisimman pieni Finnairille.

Päivittäin Finnair lentää Lontoosta Helsinkiin neljä lentoa, joista yhtäkään ei ole peruttu. Finnairin viestinnästä kuitenkin kerrotaan, että Finnair on joutunut perumaan asiakkaidensa varauksia Lontoo–Helsinki-reitillä sunnuntaihin saakka.

Hiitolan mukaan vaateet Heathrow’n suunnalta tulivat tämän viikon maanantaina. Hiitola kertoo, että Heathrow uhkaa lentoyhtiöitä sanktioilla, jos vaateita ei noudateta.

Rajoitukset ulottuvat syyskuuhun asti

Heathrow on vaatinut noudattamaan rajoituksia syyskuun 11. päivään asti. Finnair vahvistaa tiedon ja tiedottaa, että joutuu rajoittamaan lentoja Lontooseen syyskuun alkuun saakka.

Finnair pyrkii järjestämään matkustajillensa uudet lennot.

– Tilanne on toki vaikea, sillä lennot ovat täynnä ja Heathrow on vaatinut kaikkia lentoyhtiöitä rajoittamaan matkustajamääriä, Hiitola sanoo.

Heathrow on ruuhkien vuoksi vaatinut lentoyhtiöitä rajoittamaan lentoasemalta lähtevien asiakkaiden määrää. Heathrow on joutunut pienentämään matkustajamääriä ruuhka-aikoina.

Queenin konsertti Tampereella ja ystävän tasavuotiset menossa sivusuun

Suomalaisen Dorita Dahl-Foremanin Finnairin lennon piti lähteä Helsinkiin tänä aamuna. Toisin kävi, sillä lento peruutettiin tiistaina. Dahl-Foreman selvitti olisiko muilla lentoyhtiöillä lentoja Lontoosta Helsinkiin. Oli, mutta kaikki olivat jo täyteen varattuja.

Tulevana viikonloppuna Dahl-Foremanin pitäisi olla rockyhtye Queenin konsertissa Tampereella, jonne hän osti liput yli vuosi sitten, sekä ystävänsä 60-vuotisjuhlissa Helsingissä.

Nyt hartaasti suunnitellut tilaisuudet uhkaavat jäädä Dahl-Foremanilta sivusuun.

– Olen tosi pettynyt, ja niin ovat kaikki ystävät Suomessa. Olen asunut täällä 27 vuotta ja voin sanoa että tällaista soppaa en ole nähnyt aikaisemmin.

Hän kertoo, ettei ole nähnyt Suomessa asuvia ystäviään yli kolmeen vuoteen koronapandemian takia.

Lue myös:

    Uusimmat