Kahden kerroksen väkeä: Lentoyhtiöt kiinnostuneita pakkaamaan matkustajat useampaan kerrokseen

Pitempien matkojen lentäminen turistiluokassa on useimmille ihmisille kestävyyslaji, ei nautintolaji. Varsinkin halpalentoyhtiöt käyttävät matkustamotilan tehokkaasti.

Palkittu uusi double decker -penkkijärjestys on herättänyt halpalentoyhtiöissä kovaa kiinnostusta.

Suunnitelma palkittiin viime vuonna ilmailuteollisuuden arvostetussa Crystal Cabin Awardseissa. Kun tätä nimellä Chaise Longue kutsuttua konseptia tutkii tarkemmin, se ei ole niin paha, miltä näyttää.

Jalkatilaa on itse asiassa enemmän kuin perinteisissä halpalentoyhtiöiden penkkijärjestyksissä. Jos edessä ylhäällä istuva pistää penkkinsä nojausasentoon, selkänoja ei tule silmille.

Runsaasti kehitysrahoitusta

Uuden penkkijärjestyksen on suunnitellut Delftin teknillisessä yliopistossa Hollannissa opiskeleva Alejandro Núñez Vicente. Hän keskeytti maisteriopintonsa edistääkseen palkittua konseptiaan kokopäiväisesti.

Núñez Vicente on saanut projektilleen avokätisesti rahoitusta ja hän on tiiviissä yhteistyössä useiden lentoyhtiöiden ja lentokoneiden penkkejä valmistavien yritysten kanssa.

Lentokoneteollisuudessa keksitään harvoin mitään todellisia uutuuksia matkustamoihin. Núñez Vicenten matkustamosuunnitelmaa on toki myös arvosteltu ”klaustrofobiseksi”.

– Olen oppinut enemmän arvostelijoiden kommenteista, kertoi Núñez Vicente CNN:lle Hampurissa järjestettävässä 2022 Aircraft Interiors Expossa, jossa hän esittelee konseptiaan.

– Tarkoitukseni on muuttaa economy-luokan istuinjärjestys paremmaksi ja mukavammaksi. Tämä palvelee niitä ihmisiä, joilla ei ole varaa kalliimpien kategorioiden matkalippuihin, Vicente jatkaa.

Tällaiset ruuhkat piinaavat nyt lentokenttiä 5:44
Tällaiset ruuhkat piinaavat nyt lentokenttiä.

Lue myös:

    Uusimmat