Lontoon olympiastadionilla on pitkään hiljaista

Urheilevan maailman keskipisteenä elokuussa ollut Lontoon olympiastadion ottaa nyt rauhallisesti, ja pitkään. Stadionista vastaava taho ilmoitti keskiviikkona, että seuraavan kerran stadionilla tehdään jotain aikaisintaan elokuussa 2015.

Ison (80000 katsomopaikkaa) urheiluareenan jatkokäytöstä tiedetään varmuudella se, että MM-yleisurheilut valtaavat stadionin vuonna 2017. Amerikkalaisen jalkapallon yhdysvaltalaisen NFL-liigan haaveet ulkomaille laajentumisesta herättivät spekulaatiota Lontoon NFL-joukkueesta, joka pelaisi ottelunsa olympiastadionilla. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

–Meillä ei ole virallisia hakemuksia amerikkalaiselta jalkapallolta. Otamme tarjouksia vastaan, ja tällä hetkellä niitä on tullut neljä, stadion-johtaja Dennis Hone kuvailee tulevan käyttäjän hakutilannetta.

Nuo neljä hakemusta ovat läheisten jalkapalloseurojen West Hamin ja Leyton Orientin, jalkapallotalouden yliopiston sekä F1-kisasta stadionilla haaveilevan yrityksen. Päätöstä tulevasta käyttäjästä odotellaan aikaisintaan joulukuussa.

(MTV3 – STT)

Lue myös:

    Uusimmat