Mainos

"Lontoon ja Pariisin vaaroja korostettu Yhdysvaltain uutisissa"

Yhdysvaltain ulkoministeriö on varoittanut Eurooppaan matkaavia amerikkalaisia mahdollisista terrori-iskuista. MTV:n uutisten kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo kertoo, että varoitus koskee Euroopan suurkaupunkeja.

- Varoituksessa ei kuitenkaan yksilöidä mitään tiettyjä kaupunkeja, mutta Lontoon ja Pariisin vaaroja on korostettu uutisissa. Matkailijoita kehotetaan olemaan erityisen varuillaan joukkoliikenteen kanssa sekä alueilla, jotka ovat suosittuja massaturismikohteita, Sinisalo kertoo.

Kommandotyyppisiä iskuja Eurooppaan?

Sinisalo kertoo, että Yhdysvaltain ulkoministeriö haluaa Eurooppaan matkustavien kertovan matkasuunnitelmistaan ennakkoon. Myös Euroopassa pysyvästi asuvia amerikkalaisia kehotetaan tarkkaavaisuuteen. Kuitenkin Yhdysvalloissa korostetaan, että kyseessä ei missään tapauksessa ole matkustuskielto.

Amerikkalaisten tiedustelutietojen mukaan al-Qaidan liikehdintä Euroopassa on lisääntynyt. Yhdysvalloissa pelätään kommandotyyppisiä iskoja koko läntisen Euroopan alueella.

- Täällä on myös korostettu sitä, että tämän kehotuksen takana ei ole mitään uutta dramaattista tiedustelutietoa, mutta olemassa olevat uusien iskujen uhat otetaan vakavasti.

Yhdysvalloissa on puhuttu myös siitä, että varoitusten takana on Pakistanissa lisääntynyt amerikkalaisten joukkojen toiminta.

- Amerikkalaiset ovat lisänneet miehittämättömien pommituslennokkien käyttöä, ja tämä on lisännyt amerikkalaisvastaisuutta sekä talebanien että pakistanilaisten keskuudessa, Sinisalo kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja