Mainos

Loistouutisia odottaville äideille! Raskauteen kuuluva aamupahoinvointi voikin olla hyvä asia

Harva raskaana oleva äiti voi sanoa nauttivansa aamuisin vellovasta pahanolon tunteesta. Nyt tutkijat ovat kuitenkin löytäneet aamupahoinvoinnista myös positiivisia puolia.

Viimeisimmän tutkimuksen perusteella on tultu siihen tulokseen, että oksentelu ja pahoinvointi raskauden aikana liittyvät vahvasti pienentyneeseen keskenmenoriskiin.

Aamupahoinvointi on tutkijoiden mukaan selvä merkki siitä, että vauva kasvaa ja kehittyy normaalisti.

Pahoinvointi merkki terveestä raskaudesta

Myös aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet aamupahoinvoinnin ja pienentyneen keskenmenoriskin yhteyden. Kyseinen Yhdysvaltain terveysviraston toteuttama tutkimus on epidemiologi Stefanie N. Hinklen mukaan kuitenkin ensimmäinen, jossa odottavien äitien oireita on tarkasteltu yksityiskohtaisesti aivan alkuraskaudesta lähtien.

Tutkimukseen osallistui lähes kahdeksansataa raskaana olevaa naista, jotka pitivät päiväkirjaa olotiloistaan toisesta raskausviikosta alkaen. Jopa 80 prosenttia osallistujista koki aamupahoinvointia alkuraskauden aikana.

Aamupahoinvoinnin oireet voivat tutkijoiden mukaan liittyä muuttuneeseen ravinnonsaantiin, mutta se voi tutkijoiden mukaan olla merkki myös elinkelpoisesta istukkakudoksesta. Lisätutkimuksia tarvitaan, mutta tämä tutkimustulos voi antaa hieman lohtua pahoinvoinnista kärsiville tuleville äideille.

– Ensimmäinen raskaus on vaikea, ja sitten vielä tunnet pahoinvointia ja uupumusta. Tulosten pitäisi antaa lohtua ja varmuutta näistä oireista kärsiville naisille siitä, että heillä on terve raskaus, Hinkle kertoo.

Tutkimuksen yleistettävyydessä puutteita

Hyvinvoivien äitien ei kannata kuitenkaan huolestua pahoinvoinnin puutteesta, sillä tutkijoiden mukaan kaikki raskaudet ovat erilaisia, eikä pahoinvoinnin kaikkia syitä ole vielä tutkittu riittävästi. 

Myös tutkimuksen yleistettävyys on pistetty suurennuslasin alle. Epäilijät kritisoivat etenkin sitä, että lähes kaikki tutkimukseen osallistuneet naiset olivat kokeneet aiemmin joko yhden tai kaksi keskenmenoa. Tutkijat myöntävätkin, että tämä asia rajoittaa hieman tutkimustulosten yleistettävyyttä. Tutkijat muistuttavat myös, että tulokset perustuvat täysin koehenkilöiden itsearviointeihin.

Näistä rajoituksista huolimatta aamupahoinvoinnin ja keskenmenoriskin välillä havaittiin selvä korrelaatio. 

Raskaus laittaa lantiopohjanlihakset kovalle rasitukselle. Videon treenin avulla pidät nämä tärkeät lihakset kunnossa. 


Lähde: BusinessInsider 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.