Mainos

Loistoautojen kaupassa jättiveronkierto

Poliisi tutkii laajaa petosjuttua, missä varsinaissuomalaisen yrittäjän epäillään laiminlyöneen tekemässään tuontiautojen kaupassa miljoonan euron verot.

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kaarle Lönnrothin mukaan keski-ikäinen autokauppias on tuonut Suomeen 200 paremman luokan autoa jälleenmyyntiä varten.

Hänen epäillään maksaneen autoista vain matalan marginaaliveron.

- Marginaaliverotusmenettelyllä on saatu noin 50 prosentin veroetu verrattuna siihen, mitä veron määrä olisi ollut normaalissa yhteisökaupassa, kertoo Lönnroth Varsinais-Suomen poliisilaitokselta.

Käytännössä mies on kirjannut kirjanpitoon tehneensä ostot eurooppalaiselta yhtiöltä, jonka kanssa käytyyn kauppaan marginaaliverotus olisi soveltunut.

- Esitutkinnan mukaan nämä ovat tekaistuja laskuja. Katsomme, että autot on tuotu suoraan keskieurooppalaiselta auton toimittajalta, Lönnroth sanoo.

Vale-Carlssonien kauppapaikka

Veron laiminlyöntiepäilyt ajoittuvat 2000-luvun alkupuoliskolle, mutta poliisi uskoo yrityksen koko tuontiautokaupan perustuneen veronkierrolle.

Ulkomailta rahdatuille loistoautot, kuten Mercedes-Benzit, BMW:t ja Volvot ovat olleet kysyttyjä varsinaissuomalaisessa autokaupassa.

- Näyttäisi siltä, että autot on saatu hyvinkin nopeasti myytyä eteenpäin tavallisille suomalaisille. Ostajia ei epäillä mistään rikoksesta.

Autokaupassa on kaupiteltu myös vantaalaisen pienyrittäjän rakentamia luksusautoja. Suurin osa näistä Carlsson-omavalmisteautoina myydyistä loistoautoista on paljastunut poliisin tutkimuksissa vuosia .

Konkurssiin ajautuneen autokaupan yrittäjää epäillään törkeästä veropetoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta. Hän on ollut vangittuna.

Poliisi epäilee henkilöitä myös autokauppiaan lähipiiristä. Epäillyt ovat kiistäneet poliisitutkinnassa syyllisyytensä.

- Kyseessä on harvinainen verotuksen laji ja siitä on täytynyt ottaa selvää. Tämä viittaa siihen, että tässä olisi toimittu tietoisesti, Lönnroth toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.