Kaikki suomalaiset saattavat saada koronarokotteen ensi vuonna – "Lähtökohdat ovat hyvät"

Tehoavatko tiukat koronarajoitukset ja koska kaikki suomalaiset on rokotettu? THL:n ylilääkäri vastaa kysymyksiin 4:19
MTV Uutiset Live: Tehoavatko tiukat koronarajoitukset ja koska kaikki suomalaiset on rokotettu? THL:n ylilääkäri vastaa kysymyksiin.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoo, että koko väestön rokottaminen ensi vuoden aikana on mahdollista.

Koronarokotteiden odotetaan saavan hyväksynnän EU:ssa lähiaikoina. Ensimmäinen erä rokotteita voi saapua Suomeen jo joulunpyhinä, arvioi sosiaali- ja terveysministeriö

Optimistisessa skenaariossa kaikki suomalaiset saadaan rokotettua vuoden sisällä.

– Tämän hetken tiedon mukaan rokoteannokset, jos kaikki myyntiluvat myönnetään odotusten mukaisesti, riittävät koko kansan rokottamiseen ensi vuoden aikana. Olettaisin myös, että Suomen kunnat tähän pystyvät, eli lähtökohdat ovat hyvät, ylilääkäri Taneli Puumalainen kommentoi MTV Uutiset Livelle. 

Riskiryhmät halutaan rokottaa keväällä

Kun rokottaminen alkaa, ensimmäisenä rokotteen saavat hoivakotien henkilöstö sekä he, jotka hoitavat työkseen koronapotilaita. Toiveissa olisi saada riskiryhmäläiset rokotettua kevään aikana.

– Tällä suojataan työntekijöitä ja varmistetaan terveydenhuollon toimintakykyä, eli ainakaan he eivät ole koronan takia poissa töistä tai karanteenissa. Sitten rokottaminen siirtyy ikääntyneisiin ja heihin, joilla on lääketieteellisiä riskejä vakavan koronataudin kehittymiselle. Heidän suojaaminen on erittäin tärkeää ja toivottavasti tässä onnistutaan mahdollisimman nopeasti kevään aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat